KONAČAN UDARAC

Neslavan kraj karijere za Sergija Ramosa; hodajuća nogometna legenda odbačena i drugi puta

21.04.2022 u 15:17

Bionic
Reading

Sergio Ramos mogao bi neslavno završiti svoju veliku karijeru u kojoj je bio stalno lider momčadi, da bi odjednom postao nepoželjan prvo u Realu, a sada u PSG-u

Španjolski branič 16 sezona proveo u je 'Kraljevskom klubu' te je po nekoliko puta osvojio sve najveće trofeje u klupskom nogometu od čega treba izdvojiti pet prvenstava te po četiri Lige prvaka i Fifin SP klubova.

No na kraju prošle sezone rastao se s Realom. Bio mu je ponuđen jednogodišnji ugovor kao i svim nogometašima u toj veteranskoj dobi u Madridu te plaća od deset milijuna eura, no on je tražio više, ugovor na dvije godine i po sezoni 12 milijuna eura.

Nisu se dogovorili, a Ramosu nije išlo u prilog ni to što je dobar dio sezone bio van stroja zbog ozljeda. Rastanak je bio neminovan, a na zahtjeve iskusnog braniča pristao je jedino PSG koji mu je dao ono što je tražio od Reala.

No, Parižani su se zeznuli, problemi s ozljedama su se nastavili i Ramos neće opravdati dobiveni novac. Svaki mjesec dobiva na račun milijun eura, a gotovo da ne igra, tek devet utakmica u svim natjecanjima.

Na Parku prinčeva su shvatili da su kupili potrošenu zvijezdu i sada bi je se rado riješili, dali bi je besplatno samo da ga ne moraju plaćati i sljedeće sezone.

  • +3
Clermont - PSG, Le Championat, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: THIERRY ZOCCOLAN / AFP / Profimedia

No Španjolcu se ne žuri, poručio je da ima ugovor još godinu dana i da ga misli odraditi do kraja. Nije ni on lud, jer više nigdje ne može dobiti takvu primanja u tim godinama i s toliko problema s ozljedama. PSG bi ga ustupio i na posudbu, ali zasad zainteresiranih nema.

Tako je Ramos nakon Reala i drugi puta odbačen, i zadnje godine karijere mogao bi više provesti na klupi i u liječničkim rukama nego na travnjaku.