NHL zvijezde

Wayne Gretzky oduševio izjavom o Rusu Ovečkinu koji napada njegov čudesni rekord: Nije pitanje hoće li me prestići, nego kada

24.12.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Legendarni kanadski hokejaš Wayne Gretzky (60) ne sumnja da će ga NHL zvijezda Rus Aleksander Ovečkin (36) prestići na prvom mjestu liste najboljih strijelaca svih vremena

Ovečkin je trenutačno na četvrtom mjestu sa 752 gola, 142 manje od Gretzkyjevog rekorda. Između njih su Gordie Howe (801) i Jaromir Jagr (766).

'Nije pitanje hoće li me prestići, nego kada. I mislim da je to super', kazao je jedan od najboljih hokejaša svih vremena u razgovoru za New York Times.

'Nema sumnje da će u konačnici srušiti rekord', dodao je Gretzky koji se povukao 1999. nakon 20 NHL sezona u Edmonton Oilersima, Los Angeles Kingsima, St. Louis Bluesima i New York Rangersima.

Gretzky je poznat kao Ovečkinov veliki obožavatelj.

'Ja sam njegov najveći obožavatelj. Ako može ostati zdrav, mislim da je ovo najbolja stvar za igru', rekao je Gretzky prije sezone. Svojim izjavama Gretzky je mnoge oduševio.

Ove sezone Rus je postigao 22 gola u 31 utakmici, a najviše u jednoj sezoni zabio je 2007/08., čak 65 golova. Ako ove godine sezone postigne najmanje 50 golova, bila bi to njegova deveta sezona sa najmanje 50 golova čime bi se izjednačio s Gretzkyjem i Mikeom Bossyjem.

Ovečkin je u srpnju ove sezone potpisao novi petogodišnji ugovor s Washingtonom za 47.4 milijuna dolara. Ugovor je potpisao svega nekoliko sati prije nego što je trebao postati slobodan igrač.

Washington ga je izabrao kao prvi izbor na draftu 2004. godine, a prvu utakmicu u dresu Washingtona odigrao je u listopadu 2005. Tri godine kasnije potpisao je 13-godišnji ugovor 'težak' 124 milijuna dolara.