ATRAKCIJA U ORLANDU

Neoprezni Hezonja krivac za najatraktivnije zakucavanje sezone NBA!

19.12.2016 u 11:09

Bionic
Reading

U nedjelju je na parketima NBA odigrano sedam utakmica, a za najatraktivniji potez večeri zaslužan je igrač Toronto Raptorsa Terrence Ross

Na utakmici između Orlanda i Toronta, koju su gosti iz Kanade dobili s 30 koševa razlike (79:109), atraktivnim zakucavanjem oduševio je 25-godišnji Terrence Ross, pobjednik u zakucavanjima na All-Star vikendu 2013. godine.

Spretni Ross do prilike za spektakularno zakucavanje Wind Mill došao je zahvaljujući izgubljenoj lopti 21-godišnjeg hrvatskog košarkaša Maria Hezonje koji je pet minuta prije kraja utakmice neoprezno ušao u jedan dribling. Hezonja je samo pogledom ispratio Rossa koji je za svoje zakucavanje dobio veliki pljesak gostujuće publike.

>> Bogdanović zabijao, ali pobjedu je na kraju slavio Šarić

To Rossovo zakucavanje – po nekim u ovom trenutku najatraktivnije zakucavanje dosadašnjeg dijela sezone - proglašeno je naravno i najboljom akcijom bogatog nedjeljnog programa. Nema sumnje kako je ovim zakucavanjem Ross dao do znanja Zachu Lavineu, Aaronu Gordonu i ostalima kako bi se volio s njim pokušati na predstojećem All-Star vikendu u New Orleansu gdje titulu brani upravo Lavine, pobjednik dva zadnja natjecanja u zakucavanju.

Dodajmo još kako je najefikasniji kod pobjednika bio DeMar DeRozan koji je ubacio 31 koš uz pet skokova i četiri asistencije. Damjan Rudež je za devet minuta na parketu zabio tri koša uz skok, a Mario Hezonja dobio je šest minuta, dovoljno za pet koševa i skok.

Video pogledajte u prilogu. TOP 10 akcija pogledajte OVDJE