uoči gostovanja kod lokomotive

Nenad Bjelica poželio da se netko od njegovih igrača nađe na popisima izbornika Dalića i Bišćana; ova tri igrača s pravom se nadaju pozivu...

14.05.2021 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka ipak su posustali u utrci za naslovom prvaka, ali bez obzira na to što gledaju u leđa Dinamu, Nenad Bjelica ima itekako puno razloga za zadovoljstvo sezonom, u kojoj će njegova momčad igrati još dva okršaja. Prvog već ove subote na gostovanju kod Lokomotive

U najavi utakmice kod Lokomotive, koja u ovom trenutku ima puno veću važnost za domaćine, jer momčad s Kajzerice bori se za ostanak među prvoligašima, trener Osijeka Nenad Bjelica otkrio je da će njegova momčad pokušati nastaviti igrati u visokom ritmu.

'Siguran sam da ćemo ovaj kraj sezone odigrati na najkvalitetniji mogući način. Mi imamo svoju računicu, želimo pobjede, poboljšati sve ove rekorde koje smo ostvarili i postaviti još više letvicu za sljedeću sezonu, da nam bude još teže to popraviti. U igri je šest bodova, želimo dvije pobjede'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

O Lokomotivi i treneru Samiru Toplaku Bjelica ima samo riječi hvale.

'Fokusirani smo na Lokomotivu koja se sa Samirom Toplakom značajno podigla, pobijedila neke važne utakmice. Momčad su koja je spoj iskustva i mladosti, s jako dobrom energijom u zadnje vrijeme i zasluženo su pobijedili sve utakmice u zadnje vrijeme. Ali mi gledamo na sebe, želimo uspjeh zbog nas samih jer nakon osam mjeseci napornog rada zaslužujemo završiti sezonu na najbolji mogući način'.

Stiglo je Bjelici pitanje i o igračkom kadru za sljedeću sezonu, ali ovdje je poslao i stanovitu poruku izbornicima A reprezentacije, Zlatku Daliću, odnosno izborniku U-21 selekcije Igoru Bišćanu.

'Na početku priprema nadam se da neću imati sve što bi značilo da je netko od naših u reprezentativnim selekcijama. Nadam se tome. I vidjet ćemo hoće li to tako stvarno biti. Vjerujemo da će Žaper biti pozvan za mladu reprezentaciju, koja igra na Euru protiv Španjolske. Isto tako, nadamo se da će netko od naših igrača biti na užem ili širem popisu izbornika Dalića. Što se tiče eventualnih pojačanja, nadam se da će svi biti na našem spisku do 14. lipnja. Poslije toga će puno toga ovisiti o eventualnim odlascima naših igrača. Zasad ne znamo tko će eventualno otići iz kluba i zato pratimo sve pozicije', zaključio je Bjelica.

A kada je već trener Bjelica spomenuo svoje igrače koji bi mogli ući u konkurenciju za A reprezentaciju, onda spomenimo da su to golman Ivica Ivušić te pouzdani stoper Mile Škorić.

Kod Ivušića nije potrebno ići previše u detalje, već možemo samo ukazati na broj primljenih pogodaka ove prvenstvene sezone, jer prema tim podacima uspješniji je od možda i najrealnijeg konkurenta - Simona Sluge, koji brani u engleskom drugoligašu Lutonu. Ivušić je u 34 utakmice primio 24 gola, dok je Sluga branio u 39 prvenstvenih utakmica i primio 46 golova.

Osijek - Šibenik 3:0, 34. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal