odlazi sportski direktor

Nenad Bjelica nije jedini koji napušta Dinamo; Zoran Mamić odlazi iz kluba nakon nepunih godinu dana od povratka

07.04.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Zoran Mamić bi uskoro mogao napustiti Dinamo i otići na mjesto izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata

Dinamo i dalje trese velika kriza koja je nastupila kada je klub pokušao treneru Nenadu Bjelici, njegovom stručnom stožeru i igračima prve momčadi smanjiti plaću zbog pandemije koronavirusa. Svi navedeni su to redom odbili pa je klub čak ušao i u otvoreni rat s trenerom potjeravši mu cijeli stručni stožer.

Bjelica je tako ostao sam i očekuje se da će i on potražiti neki drugi posao i otići iz kluba. Kao jedan od mogućih nasljednika za najboljeg trenera u novijoj Dinamovoj povijesti se spominjao Zoran Mamić, brat savjetnika kluba Zdravka Mamića za kojeg mnogi misle da je stvarni vladar maksimirskog kluba.

Mamić mlađi je već u Dinamu bio i kao igrač, i kao trener, i kao sportski direktor što je i sada. Na sve tri funkcije je bio dosta uspješan, a posebno je oduševio kao trener. Njegov je Dinamo gazio sve pred sobom, a Mamić je ostvario i rekord utakmica bez poraza. S 'modrima' je odigrao 39 natjecateljskih utakmica bez poraza i tako srušio klupski rekord koji je postavio Marton Bukovi 74 godine prije njega.

U međuvremenu je Mamić otišao iz Dinama i vodio Al Nassr i Hilal u Saudijskoj Arabiji, te Al Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iz Hilala se vratio u Dinamo, ali ne na mjesto trenera, već ono sportskog direktora. Sada kada je Bjelica na izlazu, spominjalo se kako bi Mamić mogao ponovno sjesti na klupu Dinama, no izgleda da ipak to neće biti slučaj.

Dapače, Mamić odlazi iz Dinama, pišu Sportske novosti. Prema njihovim izvorima Mamić je jedan od glavnih kandidata za mjesto izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su neki dan otpustili srpskog trenera Ivana Jovanovića i to bez da je ekipu vodio u jednoj jedinoj utakmici nakon što je stigao u prosincu prošle godine.

Mamića dobro znaju u UAE i jako ga cijene nakon što je s Al Ainom osvojio dvostruku krupu. Tamošnja reprezentacija se priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i Azijske igre godinu dana kasnije, a čelnici njihovog Saveza žele na taj put krenuti sa Zoranom Mamićem na čelu.