zov 'lisica'

Nemoralna ponuda hrvatskom golmanu koji bi ovim transferom postao i rekorder

03.07.2017 u 13:18

Bionic
Reading

Bivši Hajdukov vratar Lovre Kalinić, koji se u zimskom prijelaznom roku preselio u Belgiju, u nekoliko je mjeseci postao jedan od (naj)traženijih golmana u Europi

Naime ovom belgijskom klubu svakodnevno dolaze upiti za prodaju Lovre Kalinića. Ponude su navodno poslali Everton, Lazio i još neki drugi klubovi.

No najnovija, koju je poslao bivši engleski prvak Leicester, zasad je najbliža odštetnoj cifri koju su zacrtali čelnici Genta - odnosno 25 milijuna eura.

'Lisice' su zasad ponudile 18,5 milijuna funti, odnosno 21 milijun eura, s time da će - ako treba - ponudu i podebljati.

No sve je ipak u rukama belgijskog kluba, koji o prodaji ne mora ni razmišljati jer Kalinić s klubom ima važeći ugovor na još nekoliko sezona.

Podsjetimo, Kalinić je najskuplja kupovina Genta u povijesti kluba (3,1 milijun eura), a u samo nekoliko mjeseci igranja u belgijskoj ligi ponio je i naslov najboljeg golmana lige.

Osim toga, transferom u Belgiju, odnosno odštetom Hajduku, Kalinić je postao rekorder u visini golmanskog transfera iz MAXtv Prve lige. Ostvari li se pak ovaj prijelaz, jasno je da bi Lovre Kalinić porušio sve rekorde među hrvatskim vratarima.