ROLAND GARROS

Nema više Hrvata u Parizu, Troicki izbacio Čilića

31.05.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Roland Garrosa. Marin Čilić u trećem je kolu drugog Grand Slam turnira godine poražen od srpskog tenisača Viktora Troickog…

Trenutno 57. igrač svijeta slavio je protiv prvog hrvatskog reketa sa 7-6(12), 6-4, 7-5 poslije 163 minute igre. Bio je to osmi međusobni okršaj ovih tenisača, a nakon što je Čilić dobio prvih pet mečeva, Troicki je sada na tri pobjede u nizu i to sve tri bez izgubljenog seta.

Čilić je bolje otvorio današnji dvoboj i već u trećem gemu došao do prvog breaka. Kod 5-4 je servirao za set, ali ispustio je taj gem i dopustio Troickom da se vrati u igru. U tie-breaku se vodila velika borba, oba su tenisača propustila nekoliko set-lopti prije no što je Srbin napokon došao do prednosti 14-12.

U trećem gemu drugog seta Troicki je napravio novi break i održao ga sve do kraja te dionice unatoč tome što je Čilić kod vodstva suparnika s 5-4 imao dvije prilike za oduzimanje servisa. Do prednosti u trećem setu Troicki je ponovno došao u trećem gemu. Međugorac mu je uspio uzvratiti breakom u šestom gemu, ali onda je pri rezultatu 5-5 ponovno ispustio vlastiti servis i povratka više nije bilo.

Čilić je na taj način propustio priliku izjednačiti svoje najbolje rezultate na pariškom Grand Slam turniru. U osmini finala je igrao dvaput - 2009. i 2010. godine. U današnjem je meču naš tenisač osvojio više izravnih poena od suparnika (34-32), ali je napravio i znatno veći broj neforsiranih pogrešaka (56-36).

Spomenimo još da će Troicki u osmini finala igrati protiv boljeg iz francuskog ogleda između Jo-Wilfrieda Tsonge i Jeremyja Chardyja.