SASTAV ZA NORVEŠKU

Nema Strinića, Kranjčar otpisan... Je li Kovač odabrao najbolje?

17.03.2015 u 07:03

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je kvalifikacijski ogled s Norveškom, a izbornik Kovač je odabrao 25 igrača na koje će računati za taj važan ogled koji može Hrvate odvesti na sam rub plasmana na Euro 2016.

Niko Kovač je putem službene stranice HNS-a objavio popis 25-ice na koje računa za maksimirski ogled s Norveškom idućeg tjedna, a na njemu u odnosu na prošlu akciju u Italiji nema Duje Čopa i (donedavno ozlijeđenog) Tina Jedvaja.

Očekivao se povratak ozlijeđenog Ivana Strinića koji je ua zadnjih 40-ak dana odigrao pet puta po 90 minuta za Benitezov Napoli, no izbornik ga nije uvrstio na popis na koji na lijevom beku ima Danijela Pranjića i Rijekinog Marina Leovca.

Izbornik ponovno nije pozvao niti Niku Kranjčara koji u Premiershipu uglavnom ulazi s klupe, ali čini se da će se teško vratiti pod nacionalni stijeg pod imenjakom koji ga ove sezone apsolutno ignorira. Nema niti Sammira koji je otišao u Kinu i tim se potezom sasvim udaljio od budućih nastupa za zemlju koju je zastupao u rodnom Brazilu.


Na popisu je šest igrača iz MAXtv Prve lige. Hajduka predstavlja vratar Kalinić, Dinamo mladi Pjaca, a Rijeku četvorka Vargić, Leovac, Tomečak i Sharbini... Hrvatska je poznata kao zemlja od 4.5 milijuna izbornika, u anketi ispod teksta izrazite svoje mišljenje...

Igrači s Kovačevog popisa:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk) i Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Ivan Tomečak (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos) i Marin Leovac (Rijeka)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Inter) i Alen Halilović (Barcelona B)

Napadači: Ivica Olić (Wolfsburg), Mario Mandžukić (Atletico), Ivan Perišić (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Leicester), Ante Rebić (Leipzig), Marko Pjaca (Dinamo), Anas Sharbini (Rijeka)