JAČE OD NJEGA

Nema mira: Schumi za vikend ponovo na stazi!

26.02.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljeno, Michael Schumacher ove će godine nastupati u karting utrkama europskog prvenstva za ekipu Tony Kart

Sedmerostruki F1 prvak, pobjednik 91 utrke u elitnom automobilističkom natjecanju ni s 44 godine nema mira. Iako je nakon neuspjeha s Mercedesom i drugog povlačenja iz Formule 1 najavljivao kako neće voziti u nižerangiranim automoto natjecanjima, Michael Schumacher nije izdržao i odlučio se vratiti svojim korijenima.

Sljedeći vikend nastupit će u karting utrci europskog prvenstva koja se vozi u Italiji na stazi La Conca. Zanimljivo, jedan od protivnika će mu biti Max Verstappen, 15-godišnji sin Josa, timskog kolege Schumija iz dana Benettona. Riječ je o velikom talentu koji je na nedavnom Winter Cupu pobijedio, dok je naš Martin Kodrić bio treći.

Podsjetimo, veliki Nijemac osvojio je 1987. godine njemačko i europsko prvenstvo u kartingu, a četiri godine kasnije debitirao je u Formuli 1 za volanom Jordana. Nakon sedam titula u najjačem automobilističkom natjecanju vraćao se kartingu u dva navrata, 2001. godine u Londonu kada je vozio protiv tada 16-godišnjeg Lewisa Hamiltona, a također i 2010. godine u Las Vegasu.

Upravo s momčadi Tony Kart Schumi je u djetinjstvu doživio svoje najslavnije karting dane, a sada kada je prestar i ima previše kila za pobjede u ovom atraktivnom natjecanju, preostaje mu prepustiti se užitku i guštati vozeći karting jurilicu protiv nekih novih klinaca, budućih F1 prvaka.