BILIĆ O SVEMU

'Neki misle da smo pustili Francuzima '98.'

23.11.2009 u 20:07

Bionic
Reading

U televizijskoj emisiji 'Istinom do gola' gost je bio hrvatski izbornik Slaven Bilić, a osvrnuo se i na priče o namještenim utakmicama u HNL-u

Tema broj jedan u europskom nogometu je kladioničarska afera u kojoj se pod istragom našao i HNL. Slaven Bilić vjeruje da je hrvatski klupski nogomet čist i da u takvim pričama nema istine te se osvrnuo na jedan događaj iz prošlosti.

'Mene su nakon Svjetskog prvenstva 1998. ljudi koji gledali utakmicu Hrvatska – Francuska uvjeravali da smo pustili. I što da ja kažem na to? Uvijek kad se nešto dogodi, svi kažu: 'Jesam li ti rekao'', izjavio je Bilić, koji ima i blag stav prema Thierryju Henryju i njegovoj ruci te se ne bi naljutio kada bi njegov igrač na isti način odveo Hrvatsku na završnicu.

'Teško ga je osuditi za takvo nešto, svi smo ljudi. Ali, isto tako, ne bih mu zamjerio i prvi bih mu čestitao da se u tom trenutku snašao i postupio ispravno, sucu priznao da je igrao rukom.'

Jedno od pitanja bilo je vezano i uz to što reprezentacija stalno igra kvalifikacijske utakmice u Maksimiru.

'Nije stvar u Maksimiru i u Zagrebu, stvar je u Čatežu, koji nama savršeno odgovora. Tamo imamo savršen mir. Ukoliko se nešto slično pronađe u okolici Splita, nemam ništa protiv igranja naših utakmica na Poljudu. Nije sve u HNS-u, igračima i meni. Morao bi i Hajduk pokazati više interesa i želje', govorio je Bilić i otkrio da su njegovi izabranici nedavno trebali igrati s Italijom, a ne, kako se pisalo, s Argentinom.

Bilić je dodao da se ne boji za hrvatski nogomet, jer su tu oni koji dolaze velikim koracima poput Badelja, Vide, Oremuša, Perišića i Strinića, a i nešto stariji poput Kalinića, Rakitića, Lovrena, Jelavića, Gabrića, Dujmovića ili Mate Bilića.