najava kraja?

Nekad treći tenisač svijeta šokirao objavom: Moram razmisliti ima li ovo više smisla

31.01.2024 u 10:11

Bionic
Reading

Dominic Thiem (30) je 2020. godine bio treći tenisač ATP ljestvice. Igrao je 'atomski tenis' i činilo se kako će biti velika konkurencija Novaku Đokoviću. No, sasjekle su ga ozljede, a povratak sjajnog austrijskog tenisača ne ide prema planu

Dominic Thiem (30) je prije nekoliko godina bio jedan od najboljih tenisača svijeta, igrač koji je ozbiljno prijetio da prekine dominaciju Novaka Đokovića. No, nesretni Thiem je 2021. godine doživio ozljede koljena i ručnog zgloba što je upropastilo njegov napredak.

Iako su od ozljeda prošle dvije godine, Thiem još nije došao ni blizu nekadašnjeg nivoa igre te je 2022. i 2023. godinu završavao oko 100. mjesta na ATP ljestvici.

A sad je razočarani Thiem priznao da će, ako ni ove sezone ne ostvari značajniji pomak, razmisliti o prekidu karijere!

'Prošle su dvije godine otkako sam se vratio nakon ozljeda, 2022. godinu sam završio na 100. mjestu ili tu negdje, a prošlu godinu na 98. Ako i ovu godinu završim na tom mjestu, moram razmisliti ima li sve ovo više uopće smisla', priznao je razočarani Thiem. 

Thiem je u međuvremenu prekinuo suradnju s trenerom Benjaminom Ebrahimzadehom s kojim je počeo raditi u travnju 2023. godine te sad trenira s ocem Wolfgangom prije nego angažira novog trenera. 

Osvajač US Opena iz 2020. godine objavio je i da propušta Masters 1000 turnire u Indian Wellsu i Miamiju te će umjesto toga igrati na Challengerima na zemlji. To bi se moglo pokazati dobrom odlukom jer bi serijom pobjeda protiv lakših protivnika Thiem mogao vratiti samopouzdanje za nastavak sezone na ATP Touru i veće turnire koji slijede. 

Ono što se dogodilo Dominicu Thiemu stvarno je veliki udarac za ‘bijeli sport‘. Konkurencija odavno nije bila jača, a mogla je biti još spektakularnija da su Thiema ozljede zaobišle jer upravo je on, uz Novaka Đokovića, trebao biti najveća prepreka Janniku Sinneru i Carlosu Alcarazu kao mladim pretendentima na Grand Slam naslove. 

Thiem je bio igrač s razornim forhendom, fantastičnim fizičkim sposobnostima te izuzetno kompletnom igrom pa je tenis njegovim 'ispadanjem' izgubio veliki broj potencijalno spektakularnih mečeva.

Nadamo se, ipak, da će Austrijanac uspjeti pronaći ono što mu nedostaje i vratiti se tamo gdje mu je mjesto, a to je sami teniski vrh.

Thiem je u karijeri osvojio jednu Grand Slam titulu (US Open 2020.), a igrao je finala Australian Opena (2020.) i Roland Garrosa (2018., 2019.) u kojima je gubio od Đokovića i Nadala. Osvojio je i ATP Croatia Open u Umagu 2015. godine. Ukupno je do sada u karijeri osvojio 17 ATP turnira, a najbolji ranking imao je u ožujku 2020. godine kada je bio treći tenisač svijeta.