napokon diše punim plućima

Nekad su izgledali idilično, ali sada Benzema otkriva pozadinu igranja s Ronaldom

25.02.2019 u 18:18

Bionic
Reading

Bivši francuski reprezentativac i napadač Reala, 31-godišnji Karim Benzema u nedjelju je u dvoboju protiv Levantea i pobijedi 2:1 zabio svoj 11. prvenstveni pogodak ove sezone

A zašto je taj 11. prvenstveni gol toliko važan? Čisto samo kao mjerilo za doprinos Benzeme 'kraljevima', koji je odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus dobio na važnosti. Jer prije dvije sezone u 29 utakmica zabio je 11 golova, a prošle sezone učinak mu je bio još skromniji (5 golova u 32 utakmice).

Proteklih su godina mnogi sumnjali u njegovo igračko umijeće, ali očito nitko nije razmišljao zašto Francuz posljednjih sezona nije na nivou kao prije prethodnih godina, kada je u prvenstvu zabijao i preko 20 golova?

  • +5
La liga, Atletico Madrid - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dok je Ronaldo bio u klubu, morao sam se podrediti njegovim golovima i raditi za njega. Uvijek sam mu pokušavao pomoći da postigne što veći broj golova', rekao je Benzema u razgovor za France Football.

'Sad sam je vođa napada, dok sam prije igrao za Cristiana. To je značilo da ću igrati u pozadini, ali sada je na meni pokazati da želim postići gol'.

I očito je Francuz nakon Ronaldova odlaska 'prodisao' jer u 40 službenih utakmica ove sezone zabio je 20 golova.