talijanska legenda

Nekad je na terenu držao teniske lekcije Björnu Borgu, a sada ponašanju želi naučiti Novaka Đokovića: Njegova prisutnost je neprihvatljiva

21.02.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Vodeći svjetski tenisač Novak Đoković ovog ponedjeljka na turniru u Dubaiju zaigrat će protiv Talijana Lorenza Musettija, što će mu biti prvi izlazak na terene ove godine. Neki će reći, tko mu je kriv, jer nije se cijepio protiv koronavirusa

Teniski je svijet s velikom pozornošću pratio zbivanja oko Novaka Đokovića uoči i tijekom prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, na kojem je srpski tenisač svim silama želio zaigrati.

Bila mu je to prilika da osvoji i 21. Grand Slam naslov, no nije se želio cijepiti te je mimo pravila pokušao ući u Australiju.

No sud mu je uskratio tu mogućnost te je Đoković deportiran, uz brojne negativne komentare. Posebice ljudi iz njegova sporta.

Ovih dana srpski je tenisač potvrdio još jednom svoje stavove, odnosno odluku da se neće cijepiti, ali i da je svjestan kako bi mu to moglo uskratiti nastupe na turnirima u zemljama koje ne žele primati necijepljene goste.

Među njima sada je i Italija, pa se o mogućnosti nastupa na Mastersu u Rimu javio jedan od najvećih talijanskih tenisača, 71-godišnji Adriano Panatta, koji je tijekom karijere osvojio deset turnira i svojevremeno bio četvrti tenisač svijeta.

'Moje mišljenje o Đokoviću nije se promijenilo i ponovit ću ga. Ili neka se cijepi ili neka ostane kod kuće', rekao je bivši tenisač, inače rođen u Rimu, dodavši:

>> Novak Đoković prvi put progovorio o onome što je proživljavao u australskom pritvoru i zašto su ga kolege povrijedili

'Naravno, ne odlučujem ja. Ali pravila turnira moraju biti u skladu sa zakonima države. Ako mu zakon dozvoljava, onda može igrati. Zakon mora biti isti za sve. Ako mu dopuste igrati, to će stvoriti i poslati pogrešnu poruku. Što se mene tiče, njegova prisutnost je neprihvatljiva', rekao je legendarni Talijan.

Panatta je osvojio Ronald Garros 1976. godine, a ostao je upamćen kao jedini igrač u povijesti koji je na pariškoj šljaci pobijedio velikog Björna Borga, a učinio je to čak dva puta.

Masters 1000 u Rimu trebao bi početi 2. svibnja.