NEKI GA BRANE

Ne smatraju svi Brazilci Diega Costu izdajnikom države

01.11.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Bivši brazilski nogometaš, te aktualni kontroverzni političar Romario stao je u obranu Diega Coste, napadača Atletico Madrida, koji je izabrao španjolski dres ispred brazilskog.

Prije nekoliko je dana Diego Costa podigao cijeli Brazil na noge kada je odbio poziv Luiza Felipea Scolarija, uz objašnjenje da želi nastupati za "furiju". Napadač Atletico Madrida je rođen u Brazilu, no od 2007. godine živi i "zarađuje za kruh" u Španjolskoj. S obzirom da dosada nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Brazil, imao je pravo birati čiji će poziv prihvatiti.

'Za mene tu nema nikakve kontroverze. Svaki čovjek ima pravo birati svoj put, ma kakav god on bio. Diego Costa je izabrao svoj. Izabrao je španjolski dres i mi to moramo poštivati', rekao je Romario, osvajač Svjetskog prvenstva s Brazilom 1994. godine.

Mnogi su se nadali da će Diego Costa puniti mreže reprezentacija u brazilskom dresu narednog ljeta kada će upravo Brazil biti domaćin Svjetskog prvenstva. Međutim, Costa će, ukoliko ga naravno pozove Vicente del Bosque (izbornik Španjolske), doći u dresu branitelja naslova svjetskog prvaka.