LIGA PRVAKA NA MAXTV-U

Ne propustite TV prijenos; Atletico ima igru za Barcelonu!

11.04.2014 u 12:59

  • +6

Četvrtfinale LP, Barcelona - Atletico M.

Izvor: Reuters / Autor: Albert Gea

Bionic
Reading

Atletico i Barcelona četvrti put ove sezone odigrali su utakmicu neriješenim ishodom, a četvrti put u sezoni susret je završen s dva ili manje golova. Usprkos dominaciji Katalonaca, Atletico se kući vratio s pozitivnim rezultatom 1:1 te će pitanje prolaska u polufinale biti riješeno danas na Vicente Calderonu (MAXtv, Arenasport 3)

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Za početak ove najave važno je spomenuti i mrtvu utrku koju današnji rivali vode u nacionalnom prvenstvu. Ovog vikenda i jedni i drugi došli su do pobjeda na domaćem terenu, Atletico do nešto teže nad Villarrealom, a Barca do nešto lakše protiv fenjeraša Betisa. Bilo je iz redova suparnika današnjih protivnika nešto povika na suđenje, ali bodovi su na kraju ostali na Camp Nouu i Calderonu, a pitanje naslova najvjerojatnije će se odlučiti u zadnjem kolu kada će se ovi suparnici sresti šesti put u sezoni.

Atletico se na Calderon vratio s pozitivnim rezultatom, ali situacija uoči uzvrata nije idealna. Za nastup je definitivno otpao turski veznjak Arda Turan, a u ovom trenutku vrlo je upitan i nastup napadača Diega Coste koji je zbog ozljede bio primoran napustiti prvu utakmicu.

'Diego je naš ključni igrač, ali da bi bio u stanju pomoći suigračima on mora biti na najmanje 90 posto. Ako bude na 50 posto, momčad od njega neće imati nikakve koristi. U tom slučaju na teren ću poslati Adriana Lopeza koji nam je u prvom dijelu prvenstva dao jako puno i za kojeg sam siguran da Barceloni može zabiti gol', kazao je o stanju svog imenjaka trener Simeone.

Kažimo i kako se nakon dva mjeseca oporavka treninzima vratio mladi bek Javier Manquillo koji je čak dobio i liječničku dozvolu za nastup, ali ga danas ne treba još očekivati na terenu.

U prvom susretu Atletico je prepustio inicijativu Barceloni, a nešto slično argentinski trener najavljuje i danas:

'Svaka momčad ima svoj stil i teško da će ga mijenjati bez obzira na rezultat prve utakmice. Barcelona svoj stil temelji na kvaliteti igrača koje ima te na posjedu lopte, dok mi tražimo prostor i kontranapade. Mislim da će taj sudar stilova dati i jednu od najboljih utakmica koje se mogu vidjeti u Ligi prvaka.'

Bez problema s izostancima nisu ni gosti, pogotovo u posljednjoj liniji. Stara je već vijest ta da nema Victora Valdesa koji je izgubljen na dulje vrijeme, a propustit će i nastup na Mundialu. Tijekom sezone problema s ozljedama konstantno je imao i iskusni Carles Puyol kojega je Gerardo Martino poveo u Madrid, ali kako nije dobio liječničku dozvolu, danas ga nećemo vidjeti na terenu. Mnogo značajniji zato će biti izostanak Gerarda Piquea koji se ozlijedio i neće ga biti na terenu barem jedan mjesec. Od ranije nema Jonathana Dos Santosa i Isaaca Cuence

Iako je Barca moćan sastav, Xavi Hernandez naglasio je koliko im je Atletico neugodan protivnik:

'Ove sezone pokazali su se kao vrlo nezgodna ekipa i niti jednom protiv njih nismo uspjeli biti u vodstvu. Mislim da bi upravo naše vodstvo bilo ključ za plasman u polufinale. Igrat ćemo našu igru, dominirati i ići u napad, ali isto smo tako svjesni kako Atletico za to ima protuigru. Ja sam optimističan iako se u nogometu ništa ne može unaprijed garantirati. Ovo nam je daleko najvažnija utakmica sezone i moramo ju odigrati na najvišem mogućoj razini.'

Za kraj spomenimo i jednu zanimljivost. Barcelona ove sezone kao rezervni dres ima žuto-crvenu varijantu u bojama katalonske zastave. Međutim, gosti su zaključili kako im ti dresovi u prethodna dva nastupa na Vicente Calderonu nisu donijeli sreću te će danas nastupiti u crnim dresovima.

Inače, u isto vrijeme (20,45 sati) počinje i sudar u Münchenu gdje aktualni prvak Bayern i Mario Mandžukić dočekuju Manchester United. U prvoj utakmici na Old Traffordu je bilo 1:1, a Bavarci su veliki favoriti za prolaz u polufinale.

'Želimo igrati dobro i pobijediti. Ovo je drugačije natjecanje od Bundeslige gdje smo već osvojili naslov. Manchester će nas pokušati iznenaditi iz kontri i zato moramo biti oprezni. Znam kako trebamo igrati', rekao je strateg Bayerna Pep Guardiola.