utorak, 20 sati

Ne mijenja se što je dobro; ovo je najvjerojatniji sastav Hrvatske za polufinale SP-a s Argentinom. Dalić ima tek jednu dvojbu...

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 13.12.2022 07:47
  • Objavljeno 12.12.2022 u 23:19
Bionic
Reading

Hrvatsku trese nogometna groznica. U utorak s početkom u 20 sati nogometna reprezentacija igra svoje treće polufinale Svjetskog prvenstva. 1998. godine Vatreni su u polufinalu poraženi od Francuske 2:1, 2018. su slavili protiv Engleske 2:1 i ušli u finale, a sada imaju priliku preko Argentine ponoviti taj uspjeh

'Imamo snage, imamo energije, to nije upitno. Znamo da ćemo dati sve od sebe, imamo dobru situaciju u momčadi, nemamo velikih problema, svi su zdravi i spremni', poručio je izbornik Zlatko Dalić, čovjek koji je bio kreator velikog uspjeha 2018. u Rusiji i novog hrvatskog čuda u Katru.

Svih najviše zanima kako će hrvatska vrsta pokušati zaustaviti Lionela Messija. U sličnoj situaciji Vatreni su bili i prije četiri godine u Rusiji kada se s druge strane također nalazio argentinski čarobnjak.

Dalić je tada pronašao rješenje. Brozović ga nije ispuštao iz vida. Ivan Rakitić je bio prvi osigurač Brozoviću i kroz cijelu utakmicu je imao Messija u svom vidnom polju. Kada se Messi ipak odvojio, pojavili su se Luka Modrić i svi ostali igrači koji su bili u blizinu.

Vatreni su na taj način posve zaustavili jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Messi je sudjelovao u 31 od ukupno 133 akcije Argentine, što je manje od 25 posto. U prosjeku je Messi tada sudjelovao u 55 posto akcija Argentine. Možda je to putokaz i za sutra.

  • +11
SP Katar 2022: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči polufinalne utakmice Hrvatska-Argentina, 12.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Danas je sastav reprezentacije bitno drugačiji, ali Dalić ne bi trebao imati previše dvojbi oko početnih 11 koji će u utorak istrčati na travnjak stadiona Lusail. Jedan od upitnika moglo bi biti tek desno krilo, hoće li kao i protiv Brazila započeti Mario Pašalić ili će tu poziciju pokriti Nikola Vlašić.

Ovo je mogući sastav Hrvatske: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Brozović, Modrić - Pašalić (Vlašić), Kramarić, Perišić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal