snovi su jedno...

Ne biste vjerovali o kojem su klubu Neymar i Coutinho maštali kao klinci

30.08.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Brazilski dvojac Neymar - Coutinho, koji bi ovog ljeta mogao postaviti nevjerojatne rekorde kada su u pitanju nogometni transferi, prije devet godina imao je sasvim drugačije snove

Neymar se ovog ljeta iz Barcelone preselio u PSG za vrtoglavih 222 milijuna eura, čime je postao apsolutni rekorder u visini nogometnih transfera. Kylian Mbappe je s transferom vrijednom 180 milijuna eura, a koliko će ga PSG platiti Monacu, zasad na drugom mjestu po cijeni koju je neki klub platio ovog ljeta, ali može se očekivati da će u sljedećih 40-ak sati još jedan Brazilac ući u povijest.

  • +8
Neymar u PSG-u Izvor: Reuters / Autor: CHRISTIAN HARTMANN

Riječ je o Coutinhu, kojeg Barcelona na sve načine želi dovesti iz Liverpoola.

Doduše, taj će transfer biti možda i najteži jer ga 'redsi' (barem zasad) ne žele prodati.

No ono što je još zanimljivije jest da je ovih dana pred javnost opet izašao intervju koji su ova dva prijatelja dala 2008. godine. Bilo je to uoči nastupa za U-16 reprezentaciju Brazila na turniru u Kataru.

A to je izgledalo ovako:

Koji je vaš klub iz snova?

Coutinho: Real Madrid. To je najbolji klub na svijetu.

Neymar: Real Madrid.

Tko je vaš idol i nogometni uzor?

Coutinho: Uživam gledati Robinha i učim raditi 'bicikl' kao on. Obožavam gledati Real Madrid i Barcelonu, to su mi omiljeni klubovi.

Neymar: Puno sam gledao Robinha na televiziji i pokušavam kopirati njegove poteze. Također, obožavam španjolski nogomet. Tamo se igra atraktivan nogomet, brz i kvalitetan.

Što je vaša želja?

Coutinho: Španjolska liga, jer tamo igraju najbolji nogometaši na svijetu, poput Robinha i Ronaldinha.

Neymar: Također španjolska liga. To je najspektakularnija liga s najboljim igračima.

Eto, tako su dečki razmišljali dok su imali 15, 16 godina. Vremena su se očito promijenila. Jer Neymar je sada (već) u Francuskoj, a Coutinho, umjesto u Realu, vrlo vjerojatno karijeru nastavlja u Barceloni.