KOŠARKAŠKI SPEKTAKL

NBA atrakcija na središnjem zagrebačkom trgu

07.09.2012 u 17:21

Bionic
Reading

Zagreb očekuje veliki sportski košarkaški spektakl. Kao uvod u novu sezonu u subotu, 22. rujna, na središnjem zagrebačkom trgu košarkašku utakmicu će odigrati Cibona i turski Anadolu EFES

U Zagrebu se sprema veliki spektakl kakav još nije viđen. U subotu, 22. rujna, zagrebački Trg bana Josipa Jelačića okupirat će košarkaši. Naime, za taj dan je organiziran događaj Heja, Heja, Zagrebe u kojem će centralni događaj biti spektakularna utakmica zagrebačke Cibone, prvaka Hrvatske i jakog i atraktivnog turskog Anadolu EFES-a s početkom u 20 sati, a prije toga, u 17.15 sati je utakmica košarkašica Lupapromotion Novi Zagreb protiv Györa.

'Još je cijeli projekt u pripremi i teško je reći koliko će gledatelja moći uživo vidjeti utakmicu. Utakmica se igra u 20 sati i HRT je osigurao prava za prijenos. Jedva čekamo taj rijetko viđeni spektakl u Zagrebu', kazao je za tportal.hr direktor Cibone Zdenko Antunović

Tako će zagrebački Trg nakon raznih koncerata i dočeka sportskih heroja sada biti središte i jedne košarkaške utakmice. A protivnik 'vukova' skoro nije mogao biti atraktivniji. Turski predstavnik, čije boje brani i hrvatski reprezentativac Stanko Barać, u svojim redovima ima NBA zvijezdu i jedan od najboljih Amerikanaca koji igraju u Europi Jordana Farmara koji je prošlu sezonu igrao u New Jersey Netsima, a ranije je s Los Angeles Lakersima igrajući s Kobeom Bryantom dva puta osvojio toliko željeni prsten. Osim njega, tu su još Saša Vujačić koji je šest sezona nosio dres LA Lakersa te je, kao i Farmar, dva puta osvoji NBA naslov.

Ujedno će ovo biti prilika da se zagrebačkoj publici predstavi novi trener 'cibosa' Veljko Mršić te nova redizajnirana momčad Cibone.

Kroz povijest pet je hrvatskih košarkaša nastupalo za istambulski klub. Prije Baraća tu su još bili Mario Kasun, Nikola Vujčić, Nikola Prkačin te Marko Popović.