TRENER ZAŠTITNIK

Nazor: Moramo zabijati zicere i imati bolji protok lopte

16.10.2012 u 11:31

Bionic
Reading

O najcrnjem scenariju koji bi prikovao Zadrane na dno poretka ABA lige nitko ne želi ni pomišljati. Zadrani vjeruju da imaju kvalitetu koja će donijeti željeni rezultat, a taj je ostanak u regionalnoj ligi

Trener Zadra Ante Nazor priznao je nakon susreta s Union Olimpijom u 4. kolu ABA lige da je njegova momčad poražena od trenutno boljeg protivnika, a na kritike o malom doprinosu svojih razigravača odgovorio je zaštitnički.

'Ljubljančani su imali utakmicu na tragu one na gostovanju kod Cantua. Bili su rastrčaniji i bolji od nas. Nedostajao nam je vanjski šut. Nismo imali kolektivni ritam šuta, a izostala je i pas igra. Uz to smo promašili dosta zicera i to je razlog što u drugom poluvremenu nismo uspjeli uhvatiti priključak s razigranim gostima. Imali smo priliku, nismo je iskoristili. Moramo zabijati zicere i imati bolji protok lopte.'

Igra zadarskih razigravača nije bila na zadovoljavajućoj razini. Čini se da je u određenim trenucima susreta nedostajao Ivan Mikulić, za čijeg je boravka u igri bilo više agresivnosti i brzine u igri cijele momčadi.

'Allen se još privikava, stigao je nespreman, ali dečko se diže. Morate shvatiti da novcem koji nam je na raspolaganju izvlačimo maksimum. Ovog dečka treba čekati, treba biti strpljiv. Ista stvar je i s druga dva playmakera. Toni Prostran nije tri godine igrao ozbiljnu utakmicu, do ove sezone, Ivan Mikulić se nije nametnuo u A1 ligi, a sada već igra na ABA razini. Ti dečki trebaju vrijeme i razumijevanje, kao i cijela ova momčad', poručio je Nazor.

U sljedećem, 5. kolu Zadar je gost Cibone koja je u sezonu ušla s neočekivanim skorom 1-3. Iznimno je značajna ova utakmica za Zadrane jer slijede još dva teška gostovanja kod Cedevite i Širokog. Nimalo ugodan raspored na Višnjik nakon toga dovodi vodeću Igokeu, a potom se ide na noge Budućnosti u Podgoricu.

O najcrnjem scenariju koji bi prikovao Zadrane na dno poretka ABA lige nitko ne želi ni pomišljati. Zadrani vjeruju da imaju kvalitetu koja će donijeti željeni rezultat, a taj je ostanak u regionalnoj ligi.

'Nisam zadovoljan, ali vjerujem u ovu momčad i mislim da možemo i moramo igrati bolje', poručio je Nazor na jučerašnjoj konferenciji za novinare nakon poraza od Union Olimpije.