bećiri ulazi

Cindrić je želio ostati, ali Červar je prelomio: Bolje da ide kući

21.01.2019 u 11:08

Bionic
Reading

Uoči utakmice s Njemačkom, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar izvršio je još jednu zamjenu igrača.

Srednji vanjski Kielcea, Luka Cindrić zbog problema s ozljedom ne može nastupati u daljnjem tijeku natjecanja pa je za drugu utakmicu u Kölnu prijavljen pivot slovenskog Celja, Kristian Bećiri, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

>> Legendarni Lacković otkrio što je prednost Hrvatske i zašto Nijemci sumnjaju u svoju reprezentaciju

Hrvatska je u nedjelju, u prvoj utakmici drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, neočekivano izgubila od Brazila 26:29 (13:17), ugrozivši plasmanu u polufinale.

Podsjetimo, Červar je već napravio jednu izmjenu. Umjesto Krešimira Kozine, u drugi krug natjecanja pozvao je Ivana Sliškovića.

Cindrić je zbog ozljede zadnje lože propustio utakmice s Makedonijom i Bahreinom, malo je igrao u susretu sa Španjolskom, a početkom utakmice s Brazilom u Kölnu ozlijedio je aduktor.

'Nažalost, za mene je ovo prvenstvo gotovo. Imao sam u zadnjih par dana dvije neugodne ozljede, prvo zadnja loža uoči Makedonije, a protiv Brazila sam ozlijedio aduktor. Pokušao sam igrati, ali me bol spriječila da dam svoj maksimum. Nažalost, to je postalo pravilo da se neko od nas uvijek ozlijedi na velikom natjecanju, isto se dogodilo Duvnjaku lani na EURU u Splitu. U razgovoru sa stručnim stožerom, mislim da je moj odlazak najbolje rješenje i red je da dobije šansu igrati neko drugi. Reprezentaciji želim da ostvare svoje ciljeve na ovom prvenstvu', kazao je srednji vanski Kielcea Cindrić, koji je bio jedan od glavnih uzdanica Červarove ekipe na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

'Dogodilo se da je tražio zamjenu tijekom utakmice s Brazilom i to zbog ozljede aduktora, a prije toga je imao problema sa zadnjom ložom. Zaključili smo da nema potrebe da bude u Kölnu i da se muči, bolje da ide kući i odlazi na terapije kako bi bio spreman za nastavak sezone. Iako je on htio ostati i pokušati pomoći, nije mogao zbog bolova izdržati napore, pa smo odlučili napraviti zamjenu i uvesti Bećirija', kazao je Červar.

Hrvatska u ponedjeljak u 20.30 sati igra s Njemačkom, a u srijedu s Francuskom.