(NE)ZASLUŽENA KAZNA

Navijačima besplatan stan i hrana iza rešetaka

05.12.2008 u 19:18

Bionic
Reading

U Europi su se odlučili oštro obračunati s nogometnim huliganima. Tako je navijač Marseillea osuđen na tri i pol godine zatvora, dok je pet pristalica Crystal Palacea dobilo od dvije i pol do četiri godine

Navijač francuskog Marseilla Santos Mirasierra dobio je tri i pol godine zatvora zbog napada na policajce tijekom utakmice 2. kola skupine D Lige prvaka protiv Atletica u Madridu igrane prije dva mjeseca. Usto, Mirasierra je kažnjen i novčano sa 1000 eura.

U presudi stoji kako je Mirasierra dobio tri godine zbog prijetnji upućenih policijskim službenicima, a šest mjeseci zbog ozljeda koje je nanio dvojici.

Marseille i Atletico će se ponovno sastati u utorak u Marseilleu, a navijači Marseillea uputili su prijetnje smrću Atleticovim ukoliko Mirasiera bude osuđen.

Iz Atletica su savjetovali svojim navijačima da ne putuju u Marseille kako bi se izbjegli novi navijački neredi, dok će momčad na dvoboj otputovati na dan utakmice, te se vratiti kući odmah nakon završetka susreta.

Zbog navijačkih nereda na utakmici Atletico - Marseille madridski je klub kažnjen igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama. Tu je kaznu odslužio prošloga tjedna kada je na praznom Vicente Calderonu dočekao PSV iz Eindhovena.

Istog dana u Engleskoj pet navijača nogometnog drugoligaša Crystal Palacea osuđeno je na kazne zatvora između dvije pol i četiri godine zbog unaprijed planiranog napada na navijače Charlton Athletica u vlaku uoči susreta tih dvaju klubova prošle godine. Više od 30 navijača Crystal Palacea uhvatilo je u zamku nekolicinu navijača Charltona, te su jednoj osobi slomili nos, dok su ostale izudarali.

Clive Taylor (35) i Ashley White (21) kažnjeni su s četiri godine zatvora, Carl Thomas (40) je dobio tri godine i dva mjeseca, a Darren Bush (39) tri godine zbog nasilničkog ponašanja, dok je Andrew Spicer (38), jedini koji je priznao kazneno djelo, dobio dvije i pol godine zatvora.

Također, sva petorica osuđenika dobila su i 10-godišnju zabranu odlazaka na nogometne utakmice.