KAZNE

Navijači Dinama i Hajduka dodatno ispraznili blagajne svojim klubovima; evo koji su sve njihovi grijesi

04.11.2021 u 20:33

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 14. kola HT Prve lige i 11. kola Druge HNL

HNK Hajduk kažnjen je s 28.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Hajduk. U 52. minuti gostujući navijači zapalili su jednu baklju koja je dogorjela na zapadnoj tribini, gdje je bilo smješteno oko 400 pripadnika Torcide.

U razdoblju od 71. do 76. minute gostujući navijači upalili su osam dimnih kutija koje su radile dim narančaste boje, odnosno 23 baklje, od kojih je 21 bačena na teren za igru, zbog čega je sudac zaustavio igru u razdoblju od 72. do 73. minute u trajanju od minute i deset sekundi, dok su dvije baklje i dvije prskalice bačene na prostor ispred iste tribine. U 77. minuti zapaljene su dvije baklje i dvije dimne kutije, od kojih je jedna dimna kutija bačena u teren za igru, dok su u 78. minuti zapaljene dvije baklje koje su dogorjele na istoj tribini. U 86. minuti je iz središnjeg dijela tribine na kojoj su bili smješteni gostujući navijači (van ograđenog prostora) u tehnički prostor domaće ekipe bačena jedna prazna PVC čaša, piše prvahnl.hr.

  • +18
Slaven Belupo - Hajduk (14. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

GNK Dinamo kažnjen je s 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Dinamo. U 75 minuti došlo je do prekida igre zbog ubacivanja baklji od strane gostujućih navijača, koji su bacili 10 baklji, od kojih su četiri pale na teren. Prekid utakmice iznosio je četiri i pol minute. Gostujući navijači, njih 388, zapalili su 14, a potrgali 16 sjedalica.

HNK Gorica kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Gorica - Dinamo. U 75 minuti došlo je do prekida igre zbog ubacivanja baklji od strane gostujućih navijača, koji su bacili 10 baklji, od kojih su četiri pale na teren. Prekid utakmice iznosio je četiri i pol minute. Gostujući navijači, njih 388, zapalili su 14, a potrgali 16 sjedalica.

NK Slaven Belupo kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Hajduk. U 52. minuti gostujući navijači zapalili su jednu baklju koja je dogorjela na zapadnoj tribini, gdje je bilo smješteno oko 400 pripadnika Torcide. U razdoblju od 71. do 76. minute gostujući navijači upalili su osam dimnih kutija koje su radile dim narančaste boje, odnosno 23 baklje, od kojih je 21 bačena na teren za igru, zbog čega je sudac zaustavio igru u razdoblju od 72. do 73. minute u trajanju od minute i deset sekundi, dok su dvije baklje i dvije prskalice bačene na prostor ispred iste tribine. U 77. minuti zapaljene su dvije baklje i dvije dimne kutije, od kojih je jedna dimna kutija bačena u teren za igru, dok su u 78. minuti zapaljene dvije baklje koje su dogorjele na istoj tribini. U 86. minuti je iz središnjeg dijela tribine na kojoj su bili smješteni gostujući navijači (van ograđenog prostora) u tehnički prostor domaće ekipe bačena jedna prazna PVC čaša.

  • +20
Gorica - Dinamo, nogomet, 30.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

NK Rudeš kažnjen je s 3.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Rudeš. Gostujući navijači su u šest navrata (5’, 35’, 49’, 51’, 60’, 61’) palili dimne baklje koje nisu bacali prema unutrašnjosti terena za igru. U 62. minuti su u ograđeni dio igrališta ubacili plastičnu bocu/čašu koja ipak nikog nije ugrozila. U 80. minuti su aktivirali topovski udar.

NK Varaždin kažnjen je s 2.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Varaždin - Rudeš. Gostujući navijači su u šest navrata (5’, 35’, 49’, 51’, 60’, 61’) palili dimne baklje koje nisu bacali prema unutrašnjosti terena za igru. U 62. minuti su u ograđeni dio igrališta ubacili plastičnu bocu/čašu koja ipak nikog nije ugrozila. U 80. minuti su aktivirali topovski udar.

NK Dubrava Tim kabel kažnjen je s 2.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dubrava Tim kabel - Dinamo II. U 93. minuti dvojica domaćih navijača na sjevernoj su tribini zapalili dvije baklje i jednu dimnu kutiju koju su bacili u ograđeni dio terena za igru. Poslije utakmice su zapalili još nekoliko dimnih baklji, koje su bacili u ograđeni dio terena za igru.

Ricardo Bagadur kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja (čl. 50. DP HNS-a) uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac - Šibenik.