RAZOČARAO PUBLIKU

Nastup nedostojan finala US Opena: Bilo je to užasno!

09.09.2014 u 08:32

Bionic
Reading

Kei Nishikori dopustio je da ga Marin Čilić pregazi u finalu US Opena, a nakon meča zaključio je kako je odigrao jedan od najgorih mečeva u karijeri

Japanski 24-godišnji tenisač bio je apsolutna senzacija US Opena, no u iznenađujućem finalu nije uspio doći do prve Grand Slam titule. Sebi naklonjenu publiku razočarao je slabom igrom i bilo je očito kako su teški mečevi protiv Raonica, Wawrinke i Đokovića napravili nepopravljivu štetu.

Hrvatskim ljubiteljima tenisa to nije smetalo, ali Nishikori je definitivno razočarao u finalu. Na putu do povijesne titule, Čiliću je Japanac možda pružio i najmanji otpor na turniru. Teški mečevi uoči završnice, pritisak japanske javnosti...sve se skupilo.

'Bio sam nervozan i ukočen u svom prvom finalu. Pokušao sam se koncentrirati, ali nije to bilo dovoljno, čini se. Izgleda da sam igrao previše tenisa u zadnja dva tjedna. Nisam mogao dobro odraditi još jedan meč. Bio je to jedan od mojih najgorih mečeva,' izjavio je Kei Nishikori pa se osvrnuo na detalje:

'Napravio sam ogroman broj neforsiranih pogrešaka. Bilo je vjetrovito, teško za igra. On je odlično servirao i bio jako agresivan s forhendom i bekendom.'

'Razočaran sam, ali bila su to dobra dva tjedna. Puno sam naučio. Nisam očekivao da ću ovdje doći jer sam se bio ozlijedio i malo trenirao. Pokazao sam potencijal i sad znam da mogu svakog pobijediti. Ako nastavim naporno trenirati, bit će još prilika,' zaključio je veliki talent, prvi Japanac u povijesti koji je igrao Grand Slam finale.