mora pod nož

Nastavljaju se muke po Kaliniću; ni sljedećih barem mjesec neće stati na gol

07.04.2019 u 08:09

Bionic
Reading

Golman hrvatske nogometne reprezentacije, Lovre Kalinić, proživljava najteže dane igračke karijere. Jer od prelaska u Aston Villu ili prima golove ili ne brani. Ni u reprezentaciji nije bio na zavidnom nivou, a sada se stvar dodatno zakomplicirala

Lovre Kalinić, 201 centimetar visoki golmana engleskog drugoligaša Aston Ville, od veljače pa do nedavnih okršaja hrvatske reprezentacije, protiv Azerbajdžana i Mađarske, bio je statist u svom klubu.

>> Za Lovru Kalinića nije moglo gore; vrlo brzo mogao bi postati tek treći golman Aston Ville

On je u Englesku preselio u zimskom prijelaznom roku, a prije toga nosio je dres belgijskog Genta. No, promjena sredine nije mu donijela previše veselja.

  • +2
Lovre Kalinić u dresu Hrvatske protiv Meksika Izvor: Reuters / Autor: Jake Roth

Jer Kalinić je u osam utakmica kada je bio na golu (sedam prvenstvenih i jednu u FA kupu) primio 15 golova. I samo u jednoj ostao je netaknute mreže.

Nakon nekoliko loših intervencija u reprezentativnom okruženju, a što je kulminiralo porazom od Mađarske, Kalinić se vratio u klub. I od tada je van 'stroja. No, sada za to postoji opravdan razlog, jer kako pišu Sportske novosti - Kalinić je ozlijeđen.

Prema pisanju istog izvora, Kalinić bi trebao na opereaciju, jer mu se otkinuo dio meniskusa, koji mu sada stvara probleme u koljenu, odnosno smeta pri pokretima.

U utorak će biti podvrgnut operativnom zahvatu, a prema procjanama liječnika na teren bi se mogao vratiti kroz četiri tjedna.

No, onda će trebati hvatati formu, što također nije jednostavno.

Sva sreća, do utakmice s walesom ostalo je gotovo dva mjeseca.