veliko priznanje

Našao se među velikanima sporta; hrvatski golman nominiran za momčad godine!

12.06.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Sjajne vijesti za mladog golmana pred Olimpijske Igre u Parizu, izvrsnu sezonu je okrunio velikim priznanjem čak i ako ne bude odabran na posljetku

Svojim izvanrednim nastupima ove sezone, čuvar mreže rukometnog kluba Zagreb, Matej Mandić, stekao je značajnu pažnju i interes mnogih europskih klubova.

Njegove sjajne igre su sada i službeno priznate, budući da je krovna organizacija europskog rukometa nominirala njegovo ime za uvrštenje u momčad godine.

Ovaj izvrsni 22-godišnjak, uvjerljivo je najmlađi od svih nominiranih golmana te se našao među igračima poput Andreasa Wolffa (GER, Industria Kielce), Sergeya Hernandeza (ESP, SC Magdeburg), Niklasa Landina (DEN, Aalborg Håndbold), Emila Nielsena (DEN, Barça), Andreasa Palicke (SWE, Paris Saint-Germain Handball) te Gonzala Pereza de Vargasa (ESP, Barça).

'Ovo je veliko priznanje za mene i za dobru sezonu svih nas u rukometnom klubu Zagreb. Iskreno, nisam očekivao ovo i malo me je iznenadilo. Ipak sam ja vrlo mlad golman i biti u ovako biranom društvu najboljih svjetskih čuvara mreže iznimna je čast i poticaj za daljnji rad. Sretan sam, ponosan i tek sada polako postajem svjestan što sam napravio ove sezone u dresu Zagreba i reprezentacije. Dati ću sve od sebe da nastavim s dobrim partijama kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Sljedeći cilj je napraviti rezultat na Olimpijskim igrama u najdražem dresu, a nakon toga u istom ritmu nastaviti braniti za Zagreb', rekao je Matej Mandić.

Mario Šoštarić, desno krilo PICK Szegeda, također je nominiran za igrača u momčadi godine, uz Mandića.

Glasanje za odabir najbolje sedmorke i obrambenog specijalista trajat će do nedjelje, 23. lipnja. U glasanju će sudjelovati igrači, treneri, novinari i navijači, a svaka od tih grupa nosit će težinu od 25 posto glasova.