KLADITE SE PAMETNO

Napoli sprema osvetu za ligaški poraz

19.12.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Napoli i Bologna samo tri dana nakon prvenstvenog susreta ponovno se susreću na San Paolu

Prvenstveni ogled bio je prava poslastica za nogometne sladokusce, a nakon vodećeg gola Bologne i Napolijevog preokreta u nastavku, sama završnica susreta donjela je nova dva gola Bologne i nastavak njihove dobre serije protiv momčadi s talijanskog juga. Naime, prošle sezone Bologna je uzela četiri boda u dva prvenstvena okršaja s Napolijem. Gol za Bolognino izjednačenje prekrasnim je udarcem postigao Piolijev jocker s klupe Kone, a pobjednički je gol za goste u nedjeljnom susretu postigao branič Portanova kojem je to bio prvi susret nakon odrađivanja šestomjesečne suspenzije.

Portanova nije krio oduševljenje povratničkom utakmicom: 'Jako sam patio u posljednje vrijeme i ovaj gol posvećujem obitelji. Osobno nisam mogao zamisliti ljepši povratak osim zabijanja gola koji je bio odlučujući za moju momčad. Već sam rekao da je Bologna snažna što se tiče izvedbe. Mogli smo i izgubiti ovaj susret, no jako smo se borili i igrali smo od početka do kraja. Nikada nismo izgubili vjeru u vlastite mogućnosti.'

Trener Pioli također nije krio oduševljenje nakon nedjeljnog susreta, no pred drugi uzastopni okršaj djeluje zabrinuto:

'U nedjelju navečer potrošili smo mnogo energije. Nadam se da će dečki povratiti čim više snage jer nas čeka pet nimalo lakih dana, naravno mislim i o prvenstvenom susretu s Parmom. Znam da imam odgovornu grupu od koje uvijek tražim pravu dozu kompetitivnosti. Slijedi nam susret koji će biti drugačiji od onog nedjeljnog kojeg moramo pustiti iza sebe. Na teren će istrčati oni koji imaju volju da demonstriraju vlastitu vrijednost na način da donesu kući kvalifikaciju. Radi se o prilici koja ima određenu važnost'.


Bolognin je trener za ovaj susret pozvao 21 igrača među kojima je čak šest juniora. Među pozvanim igračima nema ključnih prvotimaca momčadi poput prvog golmana Agliardija, braniča Antonssona i Cherubina, veznjaka Motte i Taidera, glavnog razigravača Diamantija, te napadača Gabbiadinija i Gilardina. Osim igrača koji su dobili poštedu, treba napomenuti da nema ni od prije ozlijeđenih Pulzettija, Pazienze, Acquafresce, Gimeneza, Pereza, Lombardija i Natalija. S obzirom da je prvi golman Agliardi oslobođen nastupa, a da se rezervni vratar Curci tek vraća nakon oporavka od ozljede, ne bi bilo čudno da na San Paolu među vratnicama bude devetnaestogodišnji Stojanović.

Prvenstvenim porazom od Bologne Napoli je propustio veliku priliku da stigne na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, a njihov su posrtaj iskoristili konkurenti tako da je Mazzarrijeva momčad pala na peto mjesto. To je ujedno bio i treći uzastopni poraz momčadi, stoga ne čudi da u klubu žele prekid crne serije i to u natjecnaju koje su osvojili prošle sezone.

Mazzarri je nakon prvenstvenog poraza zaboravio da ima obaveze u kupu:

'Moramo još napredovati. Imali smo priliku zaključiti utakmicu, no s druge strane smo imali dekoncentraciju u obrani i izgubili smo bodove. Moramo narasti jer smo dosta griješili. Moramo arhivirati poraz od Bologne i razmišljati o Sieni.'

Susret s fenjerašem Sienom na rasporedu je u subotu i to je susret koji Napoli mora pobjediti. Za kup ogled s Bolognom Mazzarri je pozvao 20 igrača među kojima nema braniča Gamberinija i veznjaka Dzemailija koji su nakon nedjelje imali problema s mišićima, te kapetana Cannavara i njegovog iskusnog kolege iz obrane Grave koji su dobili šest mjeseci suspenzije. U veznoj liniji sigurno će igru kreirati Inler koji će zbog suspenzije propustiti ogled sa Sienom, a talijanski mediji pretpostavljaju da će Mazzarri od prve minute postaviti vrlo snažnu jedanaestorku.

Prognoza
Napoli – Bologna, tip (-1,5)

Osveta je gadna stvar, a Napoli se ima zašto osvetiti Bologni. Naime, ovi su klubovi odigrali u nedjelju odličnu utakmicu u kojoj je Bologna šokirala San Paolo ranim vodstvom da bi Napoli preokrenuo i - izgubio u samoj završnici. Pioli je nastavio s dobrim rezultatima protiv Napolija, ali danas se igra drugačija utakmica u natjecanju u kojem Napoli brani naslov dok Bologna nema nikakve ambicije. Uostalom, to potvrđuju i vjerojatni sastavi iz najave. Cavani društvo bi trebali glatko pobjediti Bolognu u kupu.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.