NA SP-U U BRAZILU

Napokon! Pravilo koje će oduševiti Srnu i Rakitića

20.12.2013 u 17:35

Bionic
Reading

Posebni sprej za označavanje mjesta na kojem treba stajati 'živi zid' prilikom izvođenja slobodnih udaraca nogometni suci će upotrebljavati na SP-u u Brazilu, odlučila je Fifa

Trenutačno se taj sprej, koji ne ostavlja trajni trag na travi (isparava nakon nekog vremena), upotrebljava na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku, a prije toga je testiran na svjetskim prvenstvima mlađih kategorija i suci su vrlo zadovoljni njegovom primjenom, jer više nema 'natezanja' oko postavljanja 'živog zida', koji mora biti udaljen 9,15 metara. Sprej se godinama koristi u ligama Južne Amerike (Brazil, Argentina...), tako da navijačima u Brazilu to neće biti nikakva novost.

Primjer korištenja spreja iz MLS-a


Nema sumnje kako će ovo pravilo oduševiti prvu i drugu opciju hrvatske nogometne reprezentacije za izvođenje 'slobodnjaka' – Darija Srnu i Ivana Rakitića.

Nema sumnje kako će Srna ovu vijest primiti s velikom radošću, a ako se sprej pokaže kao pun pogodak – u što nema sumnje – ovo će pravilo zaista biti revolucionarno jer praktički svaki slobodni udarac znači 'pola gola'.