OTVORENA ISTRAGA

Namještanje na US Openu; ovaj meč je pod velikom sumnjom!

08.09.2016 u 08:18

Bionic
Reading

Svjetski tenis opet je suočen s optužbom o namještanju. Sada se pod sumnjom našao susret prvog kola s posljednjeg grand slama sezone US Opena

Posljednjih godina bijeli sport našao se na velikom udaru, a deseci mečeva završili su pod istragom zbog sumnje da su namješteni. I to ne samo oni s manjih turnira, nego i s velikih grand slamova

Nažalost, i na ovogodišnjem US Openu izgleda da nije sve čisto. Jedinica za vjerodostojnost u tenisu (TIU) objavila je kako istražuje nepravilnosti vezane za dvoboj prvog kola tenisačica između Švicarke Timee Bacsinszky i Ruskinje Vitalije Djačenko koji je završio 6:1, 6:1.

Za taj susret utvrđene su neobične kladioničarske uplate.

'Kao i u svakom slučaju, TIU će razmotriti činjenice, donijeti odluku i pokrenuti primjerene mjere nakon upozorenja vezanog za susret Vitalije Djačenko i Timee Bacsinszky igranom na US Openu 30. kolovoza', objavio je TIU.

'Oprezni smo po ovome pitanju i imamo povjerenja u TIU da će sve obaviti po pravilima i brzo. No u ovoj situaciji uvjereni smo kako se ništa nije dogodilo, ali TIU mora obaviti posao kako bi otklonio i najmanju sumnju', poručio je glasnogovornik Američkog teniskog saveza Chris Widmaier.