NJEMAČKI KUP

Nakon zajedničke akcije navijača, šokirali i izbacili Olićev klub

09.02.2017 u 09:27

Bionic
Reading

U četiri preostale utakmice osmine finala njemačkog nogometnog Kupa, koje su odigrane u srijedu, najveće je iznenađenje priredio trećeligaš Sportfreunte Lotte pobijedivši sa 2:0, pred svojim navijačima, drugoligaša 1860 München za koji igra bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

Olić u ovom dvoboju nije ulazio u igru, a pogotke za domaću momčad postigli su Lindner (28) i Freiberger (58). Igračima Münchena sudac Dingebert podijelio je osam žutih kartona i jedan crveni.

Sedma momčad treće lige ovom je pobjedom i plasmanom u četvrtfinale Kupa zaradila klubu ukupnu premiju od 2.360.000 eura, dok je sama pobjeda nad 1860 Münchenom donijela 1.265.000 eura.

No, do utakmice možda ne bi ni došlo da se navijači obiju momčadi nisu primili posla. Naime, snijeg je zatrpao stadion Sportfreuntea i iz kluba su poslali apel navijačima.

'Ponesite zimsku obuću i lopate, potrebna nam je vaša pomoć jer ako ne očistimo snijeg s travnjaka, utakmica se neće moći odigrati', objavili su na Facebooku. 'Pomozite nam, svaki par ruku dobro će doći'.

Navijači domaćih nisu dugo razmišljali te su se primili posla. Ali dogodilo se nešto što je iznenadilo i upravu Lottea.

'Dolazimo i mi', bila je reakcija gostujućih navijača. Travnjak je do utakmice bio spreman za igru i dvoboj, koji je potom prerastao u iznenađenje .

Autor: YouTube

Među osam najboljih momčadi probio se i Eintracht kojeg uspješno vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Eintracht je preokretom došao do 2:1 pobjede na gostovanju kod Hannovera, iako su domaći poveli pogotkom Harnika u 57. minuti. Izraelac Tawatha je izjednačio u 63. minuti, a u 66. je pobjednički pogodak postigao švicarski reprezentativac Haris Seferović.

Prošlogodišnji finalist, Borussia Dortmund, prolaz u četvrtfinale protiv berlinske Herthe osigurala je tek boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je rezultat u 90 minuta i produžetka bio 1:1. Gosti iz Berlina poveli su u 27. minuti pogotkom Kaloua, a izjednačio je Marco Reus u 48. minuti. No, Herthini su igrači promašili čak dva jedanaesterca, a jednog je obranio Borussijin vratar Burki pa je momčad iz Dortmunda izborila mjesto u četvrtfinalu.