lijepa priča

Nakon tučnjave i otimanja zastave, crnogorski huligani iskazali veliki respekt prema ovom Englezu

27.03.2019 u 22:11

Bionic
Reading

Puno se govorilo i pisalo o nekulturnom ponašanju crnogorskih navijača te rasističkih uvreda upućenih tamnoputim igračima Engleske, zbog čega je i Uefa otovorila postupak protiv domaćina. Ali iz Podgorice stiže i jedna posve drugačija priča

U ponedjeljak je na stadionu u Podgorici gostovala reprezentacija Engelske, s kojom su u glavni grad Crne Gore došli i gostujući navijači.

No, kako to obično biva gdje god se pojave Englezi, tako su i na ulicama Podgorice zabilježeni navijački okršaji.

U jednom takvom, a to je 'uobičajena praksa' Ultrasa, Englezima su oduzete i zastave odnosno transparenti.

Međutim, kako u svim ovim slučajevima, bez obzira na nemilosrdnost u tučnjavama, tako je i ovdje prevladao 'respect'.

Naime, među zastavama bila je i jedna specijalna.

Na njoj piše '2002. Lewis 2006.', što je podsjetnik na preminulog četverogodišnjeg sina jednog navijača. I s tom zastavom, on i njegov drugi sin putuju po svijetu te su po njoj poznati među engleskim navijačima.

S tom su se molbom putem Facebook stranice javili ova dva Engleza, a vrlo brzo stigao je odgovor iz Podgorice

Svatko ima svoje trofeje - kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava 'Lewis', no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje nitko od nas nije mogao znati.

Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu - napisali su na Facebook stranici Ultra CrnaGora.

I dâ, otišli su Crnogorci do englekse ambasade i preko nje zastavu poslali ponosnom ocu pokojnog Lewisa.