PORUKA IZ NJEMAČKE

'Nakon svega, Uefa bi se trebala odcijepiti od Fife!'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.11.2014 19:59
  • Objavljeno 14.11.2014 u 19:59
nogometna lopta

nogometna lopta

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Predsjednik Njemačke nogometne lige, koji je ujedno i predsjednik Borussije iz Dortmunda, Reinhard Rauball u razgovoru je za sportski magazin 'Kicker' izjavio kako bi se Europski nogometni savez trebao odcijepiti od Međunarodnog nogometnog saveza ukoliko krovna svjetska nogometna organizacija ne pristane na javno objavljivanje cjelokupnog dokumenta vezanog za istragu oko dodjeljivanja domaćinstava sljedeća dva svjetska prvenstva Rusiji (2018), odnosno Kataru (2022).

Etička komisija FIFA-e je u četvrtak objavila kako nije pronašla nikakve nepravilnosti u procesu izbora domaćina sljedeća dva svjetska prvenstva i kako nema osnove za ponavljanje izbora nakon čega je posebni etički istražitelj FIFA-e Michael Garcia izjavio kako će uložiti žalbu na tu odluku.

'Ako Etička komisija ne objavi kompletnu dokumentaciju na uvid javnosti, tada bismo trebali ozbiljno razmisliti o tome da se UEFA odcijepi od FIFA-e', kazao je Rauball.

'Razni incidenti koji su se moguće pojavljivali u izbornom procesu nisu kompromitirali njegov integritet u cjelini i stoga je za nas izborni proces za domaćine SP-a 2018/2022. zaključen', stoji u odluci Etičke komisije.

'Odluka Etičke komisije sadrži brojne materijalno nepotpune i pogrešno protumačene činjenice što je rezultiralo pogrešnim zaključcima. Namjeravam uložiti žalbu na ovu odluku koju ću podnijeti FIFA-inoj Komisiji za žalbe', objavio je Garcia.

FIFA i Organizacijski odbor SP-a u Kataru 2022. suočeni su s optužbama za korupciju koje su se pojavile istoga trenutka kada je u prosincu 2010. SP dodijeljeno toj zemlji. U ruskom slučaju, Etička komisija nije mogla raspolagati s kompletnom dokumentacijom, jer je ona uništena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!