iz udruge dinamo to smo mi

Nakon što su maknuli Igora Kodžomana, sada traže i smjenu Mirka Barišića

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 17.04.2019 14:57
  • Objavljeno 17.04.2019 u 14:55
Vlatka Peras i Mirko Barišić

Vlatka Peras i Mirko Barišić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je bio dužan po Zakonu o financijskom poslovanju i svom statutu na sjednici Skupštine izglasati godišnji program rada i financijski plan za njegovu provedbu, a po dnevnom redu koji Udruga 'Dinamo to smo mi' ima u posjedu to se nije učinilo

Nakon što su prijavom Sportskoj inspekciji uspješno doveli do smjene predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, u Udruzi članova GNK Dinamo 'Dinamo to smo mi' krenuli su u proces smjene predsjednika kluba Mirka Barišića.

Kako prenose u priopćenju, njega su prijavili Sektoru za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija iz razloga što GNK Dinamo nije postupio po Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, ali ni po svom statutu.

Kako navode, GNK Dinamo je bio dužan kao neprofitna organizacija izraditi godišnji program rada i financijski plan za njegovu provedbu, te isti taj financijski plan na sjednici Skupštine najkasnije do 31. prosinca tekuće, 2018. godine za sljedeću, aktualnu 2019. godinu.

'Obzirom da je vidljivo u dnevnom redu Skupštine Dinama održane 18. prosinca 2018., a koji imamo u posjedu, da o programu rada i financijskom planu nije glasano, a kamoli raspravljano, prekršen je statut kluba, ali i Zakon o financijskom poslovanju Udruge građana, te smo stoga prijavili klub i predsjednika kluba Mirka Barišića kao odgovornu osobu nadležnim tijelima. Time smo još jednom odlučili zaštiti prava članova koje tijela Dinama stalno krše. Vjerovatno će se, kao i u slučaju Igora Kodžomana, u klubu braniti kako je riječ o manjem previdu, ali ovo je nova potvrda kako se klubom upravlja potpuno neodgovorno, što i nije čudo obzirom da su se na to navikli zbog dugodišnje zaštite raznih političkih struktura. Očekujemo da nadležno tijelo Ministarstva financija potvrdi našu prijavu i kazni odgovornu osobu, kao i da se izrekne zabrana obnašanja funkcija u Dinamu sukladno Zakonu o sportu', kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge 'Dinamo to smo mi'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!