podrška iz HRS-a

Nakon što je dogovorio transfer karijere, hrvatski reprezentativac teško se ozlijedio i završio u bolnici; strahuje se da je sezona za njega gotova

02.04.2021 u 13:22

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni reprezentativac Josip Šarac početkom ožujka dogovorio je transfer te će od iduće sezone, umjesto u dresu iz Celja, igrati za Frisch Auf Göppingen u njemačkoj Bundesligi. Nažalost, u četvrtak se teško ozlijedio

Frisch Auf Göppingen, klub iz njemačke Bundeslige, objavio je prije mjesec dana preko svog sportskog direktora Christiana Schönea, kako je Josip Šarac novi igrač njihova kluba.

'S Josipom Šarcom dobivamo na kvaliteti i širini. On je mladi igrač s mnogo talenta i potencijala', rekao je Schöne.

Inače, u tom klubu igra i povremeni hrvatski reprezentativac Krešimir Kozina.

Podsjetimo, Šarac je s reprezentacijom Hrvatske igrao na Europskom prvenstvu 2020., kao i Svjetskom 2021., ali nije na popisu za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Međutim, nakon što je dogovorio ovaj transfer, Šarac je ostao nastupati za Celje, s kojim je u četvrtak dočekao PSG.

Nažalost, na toj se utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je njegovo Celje izgubilo kod kuće od PSG-a 24:37, Šarac teško ozlijedio. Stradalo mu je koljeno desne noge, te je odmah napustio parket uz pomoć i prevezen je u bolnicu.

Vijest o ozljedi prenio je Hrvatski rukometni savez, te reprezentativcu poželio što brži oporavak.

Iako se ne zna koliko je ozljeda teška, u rukometni se krugovima špekulira kako bi za Šarca ove sezona mogla biti gotova.