LORD BATES NA TURNEJI

Nakon spavanja sa zmijama - Split ga oduševio

22.08.2011 u 20:28

Bionic
Reading

Ni sam lord Michael Bates, koji hoda od Atene do Londona, nije mogao vjerovati u ono što ga je zadesilo u Splitu. Na njegovu putu koji je počeo u travnju i završit će za godinu dana iz Splita su ga ispratili bivši i budući olimpijci

'Morate biti moje gošće kad dođete u London', obratio se lord sestrama Ani i Luciji Zaninović, koje su s njim propješačile tri kilometra, sve do izlaska iz Splita. Do sada je prešao dvije tisuće kilometara, čeka ga još 1800 kilometara do Londona, hodao preko Crne Gore i Bosne i Hercegovine, spavao na otvorenom.

'Plašio sam se zmija, nije baš bilo ugodno. A nije bilo lako ni preko planina u Grčkoj. U Splitu mi je bilo prekrasno, nisam mogao vjerovati da je ovaj grad ovako lud za sportom', kaže lord Bates, član engleskog parlamenta.

U Splitu je boravio četiri dana, a nastavio je prema Šibeniku. Njegov start bio je ispred Kuće slave splitskog sporta, a došli su ga ispratiti Deni Lušić, koji ima dva zlata s Olimpijada, pa Renco Posinković, Joško Reić.

Ispratio ga je dožupan Splitsko-dalmatinski Visko Haladić, pa novinarski doajen Zdravko Reić, a od nove garde sportaša tu su bile sestre Ana i Lucija Zaninović te džudaš Tomislav Marjanović, koji se tek ima izboriti za nastup u Londonu. A sestre Zaninović najozbiljnije su kandidatkinje za medalje iz Londona sljedeće godine.

'Stvarno je čudo što ovo što lord Bates radi. Ne bismo se upustile u ovakvu avanturu, ali susret s ovakvim čovjekom može nam samo dati još dodatnog poticaja u svakodnevnom radu', kazale su sestre Zaninović.