SAUBER C33

Nakon ružnog Ferrarija, ovaj F1 bolid melem je za oči!

27.01.2014 u 08:24

Bionic
Reading

Švicarski Sauber šesta je F1 momčad koja je predstavila bolid za 2014. godinu. Novi C33 prilično je sličan prošlogodišnjoj inačici, barem kad je u pitanju vanjski izgled...

Sa Sauber će u novoj sezoni voziti Adrian Sutil i Esteban Gutierrez, a na raspologanju će imati bolid koji na prvi pogled izgleda vrlo privlačno, puno bolje od Ferrarija F14 T, predstavljenog dan prije. No, to ne mora značiti da će biti puno ljepši na stazi kad krene utrkivanje, jer postoji mogućnost da druge momčadi iz promotivnih razloga nisu htjele ljudima prezentirati pravi izgled svog bolida, dok bi na prvoj utrci svi mogli imati ružne grbave noseve poput Ferrarija.

Novi C33 bolid švicarske momčadi izvana jako sliči na svog prethodnika, barem kad je u pitanju izbor boja. Iznutra su naravno velike promjene, uključujući i V6 turbo Ferrarijev motor oko kojeg će se mnogo vrtjeti u 2014. godini.

'Zadovoljni smo obavljenim poslom, ali teško je reći jesmo li ga bolje odradili od rivala,' priznaje glavni dizajner Eric Gandelin.

Koliko je Sauber brz imat ćemo priliku vidjeti sljedeći tjedan u Jerezu.