čeka se odluka, ali...

Nakon ovog komentara čovjeka koji zna što piše jasno je kako Neymar, Mbappe i Messi ipak neće igrati zajedno u PSG-u; razlog je logičan!

11.01.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Od ljeta se piše kako ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi sigurno napušta Barcelonu jer mu istječe ugovor, a ako se to i dogodi, u igri da dovedu Argentinca su dva kluba, Paris Saint-Germain i Manchester City

Čak ni rekordna plaća Leu Messiju od nekih 60 milijuna godišnje neće biti problem za arapske vlasnike koji, igrom slučaja, vode oba kluba. Neymar zove Messija u PSG, a s druge strane Pep Guardiola je sve napravio da dovede svog omiljenog igrača u City. Kako god se okrene čeka nas ludo ljeto…

No, s druge strane treba reći kako Messi još nije donio konačnu odluku, a o tome ovisi koliko će uspješna biti sezona te tko će novi biti novi predsjednik kluba.

Kada su novinari nedavno upitali novog trenera Paris Saint-Germaina Mauricija Pochettina kakve su šanse da Messi dođe u Pariz znakovito je rekao:

'Sve glasine maknut ćemo u stranu. Ovo je moja prva konferencija tako da ćemo imati vremena za takve razgovore', kratko je rekao Argentinc Pochettino.

No, neki čak idu toliko daleko da misle kako da takav Dream Team, kakav još nije viđen, u kojem bi zajedno igrali Neymar, Kylian Mbappé i Messi, nije nikako moguć.

Tako je između ostalog poznati francuski novinar Julien Laurens mišljenja kako najmoćniji trio u povijesti nogometa neće zaživjeti. Razlozi?

'Obzirom na financijski fair play te pandemiju koronavirusa – koja je utjecala na sve velike klubove - iskreno ne znam kako, barem kada je riječ o plaćama, možete u istoj momčadi imati Neymara., čija je plaća oko 30 milijuna eura, Messija s plaćom od nekih 60 milijuna godišnje te Mbappéa koji bi novim ugovorom trebao imati plaću kao Neymar', kazao je između ostalog Laurens u podcastu Sky Sporta.

Dakle, kao glavni razlog on navodi financije, ali s druge strane jasno je kako će vlasnici PSG-a, ako zaista dovedu Messija, pokušati pronaći način tj. tupu u zakonu da zadrže dva glavna igrača, dovedu im Messija i plate ih koliko traže. No, teško da će im to proći kod Fife zbog spomenutog financijskog fair playa.

  • +4
Athletic Bilbao - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Luis Tejido