KAKVA SEZONA

Nakon ovog je jasno da Mandžo još dugo mora ostati u Bayernu!

10.04.2014 u 14:32

  • +8

Liga prvaka: Bayern - Manchester United

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Plasman u polufinale nogometne Lige prvaka njemačkom je Bayernu dosad donio zaradu od čak 60 milijuna eura, navode njemački mediji. Naravno, velike zasluge za to ima i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić

U zaradu Bayerna od čak 60 milijuna eura uključene su premije te udio od prodaje televizijskih prava. Ako se uzme u obzir to da su ovoga ljeta iz rukovodstva Bayerna na igrače potrošili 62 milijuna eura, gotovo su pa sve isplatili samo uspjesima u Ligi prvaka.

Plasman u finale Lige prvaka koji će se odigrati 24. svibnja u Lisabonu Bayernu bi mogao donijeti dodatnih 6,5 milijuna eura, a ako uspiju postati prva momčad u povijesti Lige prvaka s obranjenim naslovom, klub će inkasirati dodatnih 11,66 milijuna eura. Osim velike zarade, pobjedom u ovogodišnjem izdanju elitnog nogometnog natjecanja, Bayern bi postao prvi ekipa koja je obranila titulu europskog prvaka, baš kao što bi se Guardiola priključio elitnom društvu trenera koji su osvajali titule s dva različita kluba. To su dosad postigli Happel, Hitzfeld, Mourinho i Heynckes.


Prošle je sezone, za usporedbu, Bayern od premija i udjela od raspodjele televizijskih prava, dakle bez prihoda od gledatelja, inkasirao 55 milijuna eura.

Velike zasluge za ovako dobru zaradu peterostrukog Prvaka Europe, naravno, ima i naš Mario Mandžukić, najbolji strijelac Bayerna ove sezone. Ako Mandžo nastavi ovako zabijati te ako usto opet zabije u finalu Lige prvaka, nema tih novaca da ga čelni ljudi Bayerna prodaju u klubove kao što su Chelsea, Real Madrid ili Juventus koji pokazuju velik interes (Mandžo ima ugovor do ljeta 2016.).