hoće li ga leo poslušati?

Nakon ovakve prozivke od strane argentinske legende, Lionel Messi neće biti nimalo sretan

01.11.2019 u 17:46

Bionic
Reading

Već više od jednog desetljeća postavlja se pitanje koji je od ove dvojice nogometaša bolji, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo? Naravno, svatko će imati svoje razloge i simpatije, a jedan od konstruktivnijih prijedloga da bi se riješila te dilema, dao je legendarni argentinski golman Hugo Orlando Gatti

Naime, ovaj golman koji je u dresu 'Gaučosa' branio 11 godina, ali i branio boje najvećih argentinskih klubova, River Platea i Boca Juniorsa, danas 75. godišnji Gatti, sugerira kako bi se Messi po jednom detalju morao izjednačiti s Ronaldom.

'Messi se nikad neće moći uspoređivati s Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još barem jednom velikom klubu, osim Barcelone. Dok on igra kod kuće, gdje je navikao i gdje mu je udobno, Ronaldo se otisnuo u jedan od najvećih svjetskih klubova', nije Gatti štedio Messija.

'Messi mora skupiti hrabrost i krenuti tim putem, u Real, da dokaže da može uspjeti i izvan Barcelone. Ili u neki drugi veliki klub. U suprotnom bit će samo jedan u moru dobrih igrača. Možda zvuči da imam nešto protiv njega, ali Messi se mora dokazati u velikim utakmicama u svim uvjetima, a ne samo kad se osjeća sigurno u svom dvorištu. Messi igra dobro kad ga puste da igra. Lako je kad igrate na omiljenom mjestu', dodao je 75-godišnji Gati.

Zaključak svega je bio ovo:

'Lionel mora igrati podjednako dobro i na SP-u i u Ligi prvaka. Inače će ostati samo jedan od mnogih. Tek kad to napravi, moći će stati u istu rečenicu s Ronaldom, Cruijjfom, Maradonom i Peleom'.

Messi od najmanjih nogu nosi dres Barcelone, dok je Ronaldo karijeru započeo u Sportingu iz Lisabona, potom je preselio u Manchester United, potom u Real, a sada je već drugu sezonu igrač torinskog Juventusa. Naravno, u svakom od tih klubova bio je glavni igrač i najveća zvijezda.

S time da je i s Portugalom stigao do naslova kontinentalnog prvaka.