NOVI POČETAK

Nakon Mandže i Eduardo sve dogovorio s velikanima

10.07.2014 u 17:59

Bionic
Reading

Eduardo da Silva se nakon 15 godina provedenih u europskom nogometu islužbeno vratio u rodni Brazil gdje će idućih sezonu i pol nositi dres velikana Flamenga iz Rio de Janeira

Eduardo je, javlja brazilski O Globo, dogovorio sve detalje transfera u Flamengo. Pregovori su se vodili oko mjesec i pol dana, a završili su u srijedu nakon što je drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije prošao liječnički test i zadužio dres s brojem 23.

Eduardo je potpisao ugovor do kraja 2015. godine a predstavljen će biti idućeg tjedna. Iako je Flamengo klub s najvećom navijačkom bazom u svijetu (više od 32 milijuna navijača) i službene utakmice igra na mitskoj Maracani Eduarda i društvo čeka težak posao obzirom da su nakon prve faze naztjecanja u zoni ispadanja.

Eduardo je 1999. došao u zagrebački Dinamo, a nakon odlaska iz Maksimira igrao je još za Arsenal i Šahtar. 31 mu je godina i sada nakon europske epizode kreće ispočetka u jednom od najvećih izazova već danas veličanstvene karijere koja u domovini može postati još većom.