LYON PA OSIJEK

Nakon Ćire i Niko Kovač koštao posla njemačku legendu

17.10.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Iz Azerbajdžana dolazi vijest kako Berti Vogts više nije rener tamošnje nogometne reprezentacije

Azerbajdžanci, barem realniji među njima, se nisu niti mogli nadati odlasku na nogometni Euro 2016. u Francuskoj. No, zbir od nula bodova nakon tri odigrane utakmice, garniran svježim porazom od 6:0 u Osijeku prelili su čašu strpljena u tamošnjoj nogometnoj javnosti

Vjerojatno nitko nije bio više razočaran od izbornika Bertieja Vogtsa. Legendarni Nijemac nije čekao da mu tamošnji birokrati uruče radnu knjižicu već je istupio i rekao:

'Žao mi je, ali ne vidim perspektivu u momčadi koja mi je na raspolaganju. Više sam puta upozoravao na fizičke nedostatke i neadekvatnu pripremu, i sada je sve to izišlo na vidjelo. Želim vam puno sreće u rješavanju ovih problema,' stoji u dopisu iz tamošnjeg saveza koji je nakon šest godina ostao bez slavnog njemačkog trenera.

Podsjetimo, Vogts je kao igrač bio legenda Borussije Mömchengladbach s kojom je osvojio pet Bundesliga i dva Kupa Uefa, a s Njemačkom je bio europski i svjetski prvak početkom sedamdesetih. Trenersku avanturu započeo je na klupi Njemačke koju je vodio osam godina (osvojio Euro 96) sve dok ga Ćirina Hrvatska (video podsjetnik za nostalgične) nije isprašila u Lyonu s 3:0 i tako mu donijela prvu promjenu posla u karijeri.

16 godina kasnije završio mu je šestogodišnji mandat u Azerbajdžanu, a novi neizravni krivac je Niko Kovač... Sretno Berti, i veselimo se novom susretu.

Azerima u Osijeku nogometno nije bilo spasa