UMJESTO MASSE

Najveći vozački talent sljedeće sezone u Ferrariju?

15.07.2013 u 18:07

Bionic
Reading

Ako nastavi dobro voziti za Marussiju ove sezone, Jules Bianchi ima velike izglede u 2014. godini karijeru nastaviti u Ferrariju

Francuski 23-godišnji vozač nakon nekoliko godina u ulozi test vozača ove je sezone konačno dobio priliku voziti utrke Formule 1. Za volanom Marussije fantastično je odradio svoje premijerne utrke, posebno onu u Melbourneu na kojoj je u skromnom bolidu odvezao svoj najbrži krug na nivou Sebastiana Vettela.

Bianchijeve nastupe u prvom dijelu sezone uglavnom svi hvale, a pojavile su se glasine da bi već sljedeće godine mogao karijeru nastaviti u Ferrariju, kao zamjena Felipeu Massi, koji je ponovo ušao u rezultatsku i vozačku krizu. Naime, Jules je prošao kroz Ferrarijevu vozačku akademiju i jasno je da će ekipa prvo razmisliti o njemu kad je u pitanju novo vozačko ime.

'Ovo je za njega ključna godina. Mora dobiti iskustvo i razviti se kao vozač u jednom iznimno natjecateljskom svijetu te naučiti se nositi sa stresom i ostati fokusiran,' izjavio je znakovito šef Ferrarijeve vozačke akademije Luca Baldiserri.

Kao eventualne alternative izboru Bianchija pojavljuju se Paul di Resta te Nico Hulkenberg, a brazilski mediji pišu kako bi Massa i nakon Ferrarija mogao ostati u Formuli 1 te karijeru nastaviti u Lotusu ili Force Indiji.