u 66. godini

Najtužniji dan udruge Humanih zvijezda Hrvatske '03; umro njezin predsjednik Branko Tušek

27.05.2019 u 23:17

Bionic
Reading

Jedna od najdugovječnijih humanitarnih udruga, Humane zvijezde Hrvatske '03, u ponedjeljak je doživjela jedan od najtužnijih trenutaka. Jer u 66. godini života, nakon kratke i teške bolesti preminuo je njezin predsjednik Branko Tušek

'Najveće je zadovoljstvo dječji osmjeh i iako smo pomalo stari i bolesni, još uvijek imamo energije za nove humanitarne nogometne utakmice', slikovito je sredinom ožujka, povodom objavljivanja fotomonografije rekao Branko Tušek, koji je svojevremeno radio i u uredu predsjednika RH, dr. Ive Josipovića, kao savjetnik za sport i humanitarna pitanja.

Nažalost, bolest je bila jača i Branko Tušek preminuo je u ponedjeljak u 66. godini. Ispračaj ovog velikog humanitarca biti će u srijedu na mjesnom groblju u Županji u 13 sati.

Humane zvijezde Hrvatske '03 ovog su proljeća obilježili 15 godina djelovanja, odnosno humanitarnog rada poznatih sportaša odnosno nogometaša, najviše onih iz 'brončane generacije 1998', poput Gorana Vlaovića, Darija Šimića, Dražena Ladića, estradnih umjetnika i glumaca.

U 15 godina svojim nogometnim utakmicama prikupili su više od osam milijuna kuna koje su poklonili djeci s poteškoćama i djeci bez roditeljske skrbi.

U SOS dječjem selu u Ladimirevcima bili su nekoliko puta, a diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Mađarske odigrali su 125 utakmica. Svih ovih godina, sami su se financirali, nikada nisu bili na jaslama države. I nisu mislili stati. Jedan od glavnih pokretača bio je, naravno, Branko Tušek, koji je zdušno gurao ovaj projekt od 2003. godine.