SLUŽBENO JE

Najtrofejniji trener NBA lige dolazi u Knickse!

13.03.2014 u 11:10

Bionic
Reading

Tvorac Jordanove dinastije Bullsa i kasnije prvak s Los Angeles Lakersima, Phil Jackson, preuzet će funkciju glavnog menadžer New York Knicksa

Najtrofejniji košarkaški trener u NBA, Phil Jackson, tvorac legendarne generacije Bullsa i Lakersa, vratio se u sustav NBA lige, ovoga puta u redove New York Knicksa.

Najtrofejniji trener svih vremena dogovorio je sve uvjete suradnje s New York Knicksima, u kojima će preuzeti ulogu glavnog menadžera momčadi. Jackson se povukao u trenersku mirovinu nakon sezone 2010/2011 zbog zdravstvenih problema, no sada se vraća u potpunosti zdrav.

Neki čak špekuliraju da bi upravo on mogao zasjesti na trenersku klupu iduće sezone ili 'u najmanju ruku' privoliti Kobea Bryanta, svog bivšeg igrača, na dolazak u Knickse.
Podsjetimo, Jackson je kao igrač New Yorka osvojio dva naslova NBA prvaka, dok je kao trener šest uzeo s Chicago Bullsima, te pet s LA Lakersima. Tri puta zaredom to mu je uspjelo u prvoj 'Jordanovoj eri' (1991.-93.), što su Bullsi ponovili nakon Jordanova povratka (1996.-98.).

U Lakersima je osvajao u sličnim intervalima; prvo vodeći ekipu predvođenu sjajnim duetom Bryant-O'Neal (2000.-02.), te nakon povratka na klupu Lakersa svoje je titule zaokružio s onim 2009. i 2010. godine.