OBRADOVIĆ I KOLEGE O ZDBT

Najtrofejniji europski trener: Ovo je jedan od najboljih turnira ikad

22.09.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Trenerske zvijezde i jake europske momčadi stigle su u Hrvatsku. Proslavljeni treneri Željko Obradović, David Blatt, Fotios Katsikaris i Ante Matulović zajedno s organizatoricom turnira Zdenkom Zrilić otvorili su treće izdanje ovog prestižnog Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

'Izuzetno sam zadovoljan što smo ponovo u Zadru, ovo je naša treća godina zaredom na turniru. Ovo je jedan od najboljih turnira na kojima sam ikada bio, dojmovi svih nas iz Fenerbahcea su izvanredni i sve pohvale organizatorima. Drago mi je da smo ponovo ovdje i da imamo priliku igrati protiv jakih ekipa te provjeriti u kakvom smo stanju ususret početku nove sezone', izjavio je trener Fenerbahcea Željko Obradović koji je sa osam titula prvaka Europe najtrofejniji europski trener svih vremena.

Od četvrtka 22. pa do nedjelje do 25. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku igrat će šest momčadi. Domaćin Zadar, Cedevita, Darussafaka Dogus i dvostruki pobjednik Fenerbahce stari su znalci zadarske publike, dok će prvi puta na turniru zaigrati Lokomotiv Kuban i Budućnost Voli.

'Sve je spremno i turnir može početi. Ekipe su stigle u Zadar i prvi dojmovi su izvrsni. Ovo je prilika da uživo vidimo igru dva sudionika ovogodišnjeg Final Foura Eurolige te naše ostale drage goste, očekuje nas izvrsna košarka. Najmlađe pak pozivam u subotu u 11 sati na Forum na već tradicionalni Kids' Day kada će imati priliku zaigrati sa svojim idolima!', rekla je organizatorica turnira Zdenka Zrilić iz S Eventa.

Prvi protivnik KK Zadar - Darussafaka Dogus dobro je poznat domaćoj publici. Novi trener na turskoj klupi je Amerikanac David Blatt koji je u Zadru boravio više puta i veseli se početku turnira. Trener domaćih Ante Matulović ususret početku je izjavio:

'Od ovog turnira očekujemo da se dobro pokažemo zadarskoj publici, da se pokušamo na neki način suprotstaviti europskim ekipama koje su u samom vrhu Europe. Nastojat ćemo nedostatak kvalitete nadomjestiti sa velikom borbenošću i zalaganjem. Zadarsku publiku pozivam da nas dođe bodriti, ove smo godine ograničeni s igračima, te će nam podrška s tribina itekako trebati.'

Treći uzastopni Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Po dvije utakmice dnevno igraju se od sutra po sljedećem rasporedu:


22.09. (ČETVRTAK)
18:00 – KK ZADAR - DARUSSAFAKA DOGUS / 20:30 – FENERBAHCE ISTANBUL - LOKOMOTIV KUBAN

23.09. (PETAK)
17:30 – CEDEVITA - LOKOMOTIV KUBAN / 20:00 – BUDUĆNOST VOLI - KK ZADAR

24.09. (SUBOTA)
18:00 – DARUSSAFAKA DOGUS – BUDUĆNOST VOLI / 20:30 – CEDEVITA - FENERBAHCE ISTANBUL

25.09. (NEDJELJA)
16:00 – UTAKMICA ZA PETO MJESTO / 18:30 – UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO / 21:00 – FINALE

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik.