SULUDO OPASNA UTRKA

Najluđa staza svijeta opet izazvala pravi kaos!

22.11.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Ulična utrka u kineskom Makau kao i prethodnih godina obilovala je incidentima i ponovo smo vidjeli brojne prekide zbog zakrčene staze...

Uske ulice Makaa vjerojatno su najveći izazov u automobilizmu. Davnih dana ovdje se dogodio jedan kontroverzni sudar Michaela Schumachera i Mike Hakkinena, dok su još kao mladići 1990. godine nastupali u Formuli 3.

Ove godine suluda staza ponovo je ugostila vozače Formule 3 i ponovo je jedno suženje bilo kobno i dovelo do masovnog sudara. Giovanazzi je bio taj koji je izgubio kontrolu i zatim više nije bilo dovoljno prostora za ostale.

Pobjedu je odnio Felix Rosenquist, drugu godinu zaredom te tako kompletirao sjajnu sezonu u kojoj je odnio i titulu prvaka. Riječ je o 24-godišnjem Šveđaninu koji se polako približava Formuli 1.


Naravno, to nije sve od vikenda u Makau. U utrci TCR serije vidjeli smo da je moguć masovni sudar i na širem dijelu uličnog kruga staze i da je i tamo gdje vozači naizgled imaju prostora moguće zakrčiti put ostatku društva.


Zanimljivo, ove godine nismo imali utrku WTCC serije turističkih automobila kao prošlih sezona pa su Lopez, Muller i Loeb mogli odahnuti. Ovo je staza na kojoj sigurnost vozača dolazi na najveće iskušenje...