POMIJEŠANI OSJEĆAJI

Najjači hrvatski adut na Igrama nije skrivao ljutnju: To neću nikada preboljeti

13.02.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Filip Zubčić (25) je nakon 12. mjesta u kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu imao pomiješane osjećaje

Naime, naš predstavnik od kojeg smo imali najveća očekivanja na Igrama, izjavio je kako je zadovoljan svojom spustaškom vožnjom, dok je u slalomu propustio priliku za nešto više.

'Spust sam dobro skijao, dosta brzo. Zaostatak je bio i dobar s obzirom da sam napravio i jednu pogrešku koja me dosta koštala. Ipak, ušao sam među 30 najboljih što je i bio primarni cilj', rekao je Zubčić pa zatim bio kritičan prema sebi što se tiče druge vožnje.

  • +3
Hrvatski skijaš Filip Zubčić na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

'Taj slalom neću preboljeti nikad, jer se tek sad vidi da je danas bila prava šansa. Muffat je završio na postolju, a ja sam startao iza njega i sve mi je bilo otvoreno. Nažalost to nisam iskoristio. Ne mogu biti zadovoljan jer sam slalom stvarno jako loše odskijao. Na kraju sam bio 12. što je ok, nije loše, međutim ja sam se nadao puno boljem rezultatu', govorio je Zubčić za HRT.

'Očekuju me još tri utrke, u petak superveleslalom, u nedjelju veleslalom i slalom sljedeći tjedan. Dobro mi idu i superveleslalom i veleslalom pa se nadam da ću u tim disciplinama ostvariti odlične rezultate.'

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

Natko Zrnčić Dim je bio sedam mjesta lošiji, ali i zadovoljniji.

'Zadovoljan sam s mjestom, a i zaostatak je očekivan. Moram reći da je slalomska staza bila puno teža od spustaške. Bilo je teško se snaći na njoj. Bila je ledena, a i nezgodno je postavljena, ali mislim da sam solidno odskijao. Zadovoljan sam s ovim drugim laufom', rekao je najiskusniji hrvatski skijaš.

'Odmorit ću se. Čekaju me još dvije utrke. Moram srediti leđa, malo su me boljela danas. Idem čiste glave na super G i spust', dodao je Zrnčić Dim.