ŠEST GOLOVA

Najefikasnija je momčad europskog prvenstva - Real!

24.06.2016 u 19:14

Bionic
Reading

Nakon prve faze natjecanja, odnosno razigravanja po skupinama, već se zbrajaju neki rezultati

Tako je Portugalac Cristiano Ronaldo s dva pogotka Mađarima postao prvi igrač koji je zabijao na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004. u Portugalu, jednog 2008. godine na Euru u Austriji i Švicarskoj, tri na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini te dva na ovom u Francuskoj. S obzirom na to da u sljedećoj utakmici igra protiv Hrvatske, ne bismo imali ništa protiv da se na tom broju i zaustavi.

Ronaldo je s ukupno osam golova na drugom mjestu ukupne ljestvice najboljih strijelaca u povijesti EP-a. Na vrhu je i dalje Michel Platini s devet golova, a sve ih je postigao na Euru 1984., kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

No na ono što su izuzetno ponosni u Ronaldovom aktualnom klubu, odnosno Real Madridu jest podatak da su njegovi igrači dosad zabili najviše golova na Euru.

S tri gola Garetha Balea, dva Cristiana Ronalda te jednim Luke Modrića, igrači Reala dosad su zabili već šest golova. Pridodamo li njima i tri gola povratnika u Real, Alvara Morate s tri gola, onda bi taj učinak bio još uvjerljiviji. I sigurni smo da se na tom broju neće zaustaviti.