Struka odabrala

Najbolji košarkaški treneri su Danijel Lutz i Vladimir Ivanković!

24.06.2013 u 11:39

Bionic
Reading

U Vodicama, u hotelu Olimpija, od 21. do 23. lipnja 2013. održan je seminar za košarkaške trenere ženske lige A-1, kao i A-1 i A-2 muške lige

Sudjelovanje na ovom seminaru uvjet je za dobivanje trenerske licence za sezonu 2013/14. Seminaru je prisustvovalo 90-ak hrvatskih trenera.

Kao i obično, posljednjeg dana seminara treneri biraju najbolje među sobom. Tako je bilo i ove godine. U izboru za najboljeg trenera u muškoj košarci, između Danijela Lutza (Cibona Zagreb) i Ante Nazona (Zadar), treneri su se odlučili za osvajača dvostruke krune. Danijel Lutz je pobijedio 77-13.

'Velika je čast kako te izaberu kolege, a sama činjenica da sam naslijedio veliko trenersko kao što je Jasmin Repeša samo pojačava ovaj izbor. Drago mi je što se uz provjerena imena pojavilo dosta mladih trenera koji su pokazali da, osim što rade kvalitetno, na njih hrvatska košarka može ozbiljno računati u budućnosti', kazao je 32-godišnji Lutz.

Uzbudljivije je bilo u izboru za trenera godine u ženskoj košarci. Treneri su birali između najtrofejnijeg hrvatskog trenera Stipe Bralića - čovjeka koji je osvajao ovu prestižnu nagradu struke u zadnje četiri sezone i koji je s reprezentacijom osvojio peto mjesto u Europi te sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine - i ovogodišnjeg osvajača dvostruke krune trenera Vladimira Ivankovića koji je s ekipom Novog Zagreba postao Prvakom Hrvatske te pobjednik Kupa Hrvatske Ružice Meglaj Rimac. Glasovalo je ukupno 87 trenera, Ivanković je na koncu bio bolji sa 46-41.

'Ponosan sam na ovu nagradu, jer ona dolazi od struke, od trenera koji žive za košarku i od košarke. No ova nagrada ne pripada samo meni. Ova nagrada pripada i mojim suradnicima, Željku Ciglaru i Kristijanu Jagatiću, bez kojih zasigurno osvajanje dvostruke krune, a time i ove nagrade, ne bi bilo moguće. Ova nagrada pripada i mojim igračicama, koje su svojim radom i zalaganjem postigle rezultate, i koje imaju veliku zaslugu za ovu nagradu. Nagrada 'Trenera godine' je poticaj za daljnji rad i usavršavanje. Hvala svim onima koji su naš rad prepoznali i dali nam svoje glasove', kazao je vidno zadovoljan Vladimir Ivanković.