krah 'vukova'

Najbolji košarkaš Cibone sreću će potražiti u - Rumunjskoj

24.06.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Nekad je Cibona svoje igrače lakoćom prodavala u najveće europske klubove, za njih su se otimali velikani. A danas? Uspjeh je kad ti najbolji igrač, Željko Šakić, pronađe angažman u košarkaški 'nerazvijenoj' Rumunjskoj...

Željko Šakić (29) Cibonino je dijete, no pravu priliku 'pod Tornjem' nije dobio sve do prošle sezone. Krenuo je od Kaptola, preko Dubrave, mostarskog Zrinjskog, pa Širokog, te talijanskog Montegranara, španjolske Manrese i bugarskog Lukoil Academica u Cibonu je stigao 2016. godine.

Postao je i hrvatski reprezentativac, a prošle je sezone bio najbolji strijelac Cibone, u ABA ligi zabijao je 13.9 koševa u prosjeku, u prvenstvu je bio na 14.4 koševa. No, 'vukovi' su u velikim problemima, prije svega financijskim pa najbolji bez osvrtanja napuštaju klub.

Tako je i Šakić odlučio košarkašku sreću potražiti što dalje od 'Tornja' te će sljedeću sezonu igrati za rumunjski Cluj! Nekad su Cibonini košarkaši odlazili u najveće europske momčadi, a danas je uspjeh kad te angažira momčad iz košarkaški apsolutno netalentirane Rumunjske. Žalosno je da i Rumunji plaćaju bolje nego domaći klubovi...

'Došao sam u veliki klub koji iz godine u godinu želi osvajati titule. Nadam se da ćemo sljedeće sezone napredovati i u Europi i da ćemo ispuniti ciljeve', rekao je Šakić za službene stranice Cluja.