najava jadranskog derbija

Najbolji Hajdukov igrač Marko Livaja otkrio što se treba dogoditi da na Poljudu ostane i u novoj sezoni

29.04.2021 u 19:06

Bionic
Reading

Ove subote, na praznik rada, 'radnu će večer' imati nogometaši Hajduka i Rijeke, koji će odmjeriti snage u Jadranskom derbiju od 20 sati (Arenasport 3, MAXtv)

Nogometaši Hajduka u teškoj su situaciji, jer mjesta koja vode u Europu na popriličnoj su bodovnoj razlici. Uz sve, momčad Paola Tramezzanija nije uvjerljiva, a sada joj u goste dolazi Rijeka.

No, Splićanima se nakon odrađene kazne u derbiju protiv Dinama, u momčad vraća Marko Livaja, možda i jedina svjetla točka proljetnog dijela sezone u momčadi Bilih.

Ovaj se temperamentni igrač ove zime vratio na Poljud, a s Hajdukom ima potpisan ugovor samo do ljeta.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Sigurno je to za nas najbitnija utakmica sezone. To nam je zadnji vlak za Europu. Mislim da su igrači i svi ljudi u klubu svjesni toga. Idemo na pobjedu. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri bitna boda', rekao je Livaja na startu razgovora, a prenosi Dalmatinski portal:

'Trener Tomić ih je dosta digao, u dobrom su nizu, puni su samopouzdanja. Imaju kvalitetne iskusne igrače koji igraju dosta godina zajedno. Tomićev stil je dosta ofenzivan, stvaraju dosta prilika, ali mislim da i mi imamo dosta kvalitete. Moramo se popraviti, ima još mjesta za napredak. Ako budemo pravi i budemo htjeli igrati nogomet, imamo dosta šansi da ih pobijedimo'.

Važno će biti zaustaviti Franka Andrijaševića?

'Franko je iskusan igrač koji poznaje ligu i poznaje naše igrače u Hajduku. Mislim da moramo biti kao u utakmicama u Rijeci. Dobili smo ih 1:0, stvorili smo dosta prilika, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji, a na kraju smo mogli ostati bez tri boda da nije bilo Kalinića. Ta utakmica nam mora biti vodilja za ovu u subotu'.

Svi će se složiti da je Hajduk bez Livaje puno lošija momčad. A ovako je Hajdukov napadač s televizije doživio derbi s Dinamom.

'Mislim da smo izgubili derbi na naše greške. Imamo dosta mladu momčad. To se događa i većim momčadima od nas. Momci su dali sve od sebe, trudili su se, nema im se što reći. Dinamo je bio bolji, igrali su bolji nogomet od nas. Mislim da smo bili previše defenzivni, ali odigrali smo dobru utakmicu'.

  • +44
Dinamo - Hajduk, 31. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Gorica vam bježi devet bodova, Rijeka osam. Pitali su Livaju kako vidi rasplet borbe za Europu i je li njegova budućnost u Hajduku vezana uz plasman na kraju sezone?

'Bit ćemo pametniji za dva tjedna. Čekaju nas dva derbija u pet dana. Tu će se sve znati. Još je dosta bodova u igri. Liga je izjednačena. Svatko svakome može uzeti bodove. Dok ima šanse valja se nadati. Moj ostanak ne ovisi o plasmanu u Europu. Svaki dan sam u kontaktu s ljudima iz kluba. Pozitivna je energija, na kraju ćemo sve vidjeti'.

Jasno je da mu Hajduk ne može dati ni približan ugovor koliko može dobiti negdje u inozemstvu. I s pravom se pitaju svi je li ključ mogućeg ostanka kakvu će momčad Hajduk složiti za iduću sezonu?

'To je jedno od pitanja. Ne pričamo još toliko otvoreno o tome tko će doći, a tko otići. Imamo u idućih mjesec dana još šest bitnih utakmica. Dovoljno je vremena do prijelaznog roka za dovršiti to pitanje'.

Doma je ipak najljepše, zar ne?

'Normalno. Kada igraš kući, nitko sretniji od tebe'.

Jedino nema publike?

'Nadam se da ćemo je dočekati. Navijači su nam bitni. Bez njih nije isto. Nadam se da će se gledatelji što prije vratiti na tribine. Ako ih dočekam, znači da ću ostati'.

NK Dinamo - NK Hajduk 2:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Komentirao je glasine da je potpisao za jedan od najvećih turskih klubova?

'Nije to istina. Bili smo u kontaktu u prvom mjesecu. Imali smo pregovore, ali oni su me htjeli dovesti na zimu. Nismo se uspjeli dogovoriti oko nekih uvjeta'.

Kada se Livaja vraćao u Hajduk nezaobilazna tema je bila i reprezentacija. Ima li kakvog kontakta?

'Zasad nema, ali radim. Na izborniku je ako me treba i misli da mogu pomoći. Normalno da bih volio zaigrati za reprezentaciju.

Najavio je i nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu.

'Dosta je mladih igrača ušlo u reprezentaciju. Imaju kvalitete. Mora se poklopiti dosta segmenata za rezultat. Forma, zdravlje... Ali, mislim da će rezultat biti dobar'.

Osvrnuo se Livaja i na rad trenera Paola Tramezzanija, odnosno na komentar onih koji smatraju da Hajduk igra previše defenzivno.

'Glupo mi je komentirati trenera. Donio je bodove, neki rezultat iza sebe ima. Ne može nitko nešto reći protiv njega. Netko može biti zadovoljan igrom i ne mora, ali svatko ima svoj način na koji vodi momčad. Ne treba ulaziti u rasprave je li on kvalitetan trener ili ne. Na kraju sezone će se sjesti i vidjeti', zaključio je Livaja.